Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Mersin'de "Mahir Çayan'a 'Evet', Eren Bülbül'e 'Hayır'

ANKARA (ANKA)-CHP ve HDP Mersin'de bir parka "İyi Ki Varsın Eren Bülbül" adının verilmesini engelledi.



Huzurkent Mahallesi'ndeki bir parka mahalle halkı ve muhtarlığın talebi ile, MHP'li belediye meclis üyesi Tufan Nenni’nin önergesiyle, "İyi ki Varsın Eren Bülbül" isminin verilmesi teklifi CHP ve HDP meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Olaya tepki gösteren MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz yaptığı açıklamada, "Terörist olduğu için öldürülen Mahir Çayan ve arkadaşlarının adlarının kamusal alanlara verilmesi adına kanun teklifi hazırlayan CHP'nin, yiğit evladımız, yüzakımız Eren Bülbül'ün adı geçince akılları başlarından gitmiş, bölücülüklerini ortaya çıkarmışlardır. Savcımız Sefa Nutku'nun katilleri ve bölücübaşı bebek katilinin posteri önünde konser veren Ahmet Kaya'nın adlarını belediye binalarına verenler şehidimiz Eren Bülbül denince yüzlerini bölücülükten yana döndürmüştür. Kıbrıs Türkü nice soydaşlarımızın katili, Türk düşmanı Makaryos'un heykelini dikmekte beis görmeyenler, kahramanımız Eren Bülbül'ün adını bir parka vermeye gelince üç maymunu oynamışlardır" dedi.

-ŞEHİTLERLE ALAY ETTİLER

MHP'li Kılavuz, "Türk milletinin kahraman evladı Eren Bülbül yavrumuzun adı Türk bayrağı dalgalandıkça, Türk milleti var oldukça, Türk vatanı hür ve bağımsız yaşadıkça daima iftiharla anılacak, ebediyen kahramanca yaşatılacaktır" diye konuştu. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz şöyle devam etti:

"15 yaşında şehadet şerbeti içen masum evladımızın isminin bir parka verilmesine karşı çıkmak, en hafif tabiriyle namertliktir, alçaklıktır, haysiyetsizliktir. '500 şehit olsa 500'ünün de adını bir parka mı vereceksiniz?' diyerek kahraman şehitlerimize karşı alaycı, adice tavırlar sergilemek, CHP ve HDP’nin bu ülkenin milli varlığına hazımsızlığını ortaya koyan çok açık ve net utanç vesikasıdır, garabettir. Bu utanç vesikası CHP için de ilk değildir. Nitekim daha önce de CHP-HDP oylarıyla Huzurkent Bahşiş mahallesindeki bir parkın adının Şehit Ramazan Bahşiş olarak değiştirilmesi yönündeki önerge reddedilmiştir."

-ATATÜRKÇÜLER BUNA GÖZYUMMAMALI

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye yola çıkanların, Mustafa Kemal'in kurduğu cumhuriyet yaşasın diye çocuk yaşında şehadete koşan Eren Bülbül'ün değil, ihanetin adını kendilerine kalkan yaptıklarını anlatan Olcay Kılavuz, "Malesef CHP'nin bagajından bir kez daha PKK'nın siyasi uzantısı HDP çıkmış, CHP, HDP, PKK ittifakı bir kez daha gözler önüne serilmiş, CHP'nin istikameti kaybolmuş, iradesi HDP'ye pelesenk olmuş, kirli ittifakları yeniden deşifre edilmiştir. Gerçek Atatürkçüler, Mustafa Kemal Atatürk'ün istikametini takip edenler, bu ihanete, bu rezalete, bu kepazeliğe, bu skandala asla gözyummamalıdırlar. Yüce Türk Milleti CHP tarihine bir utanç vesikası olarak yazılan bu terör seviciliğini asla unutmayacak, vicdanlarımızı yaralayan, yüreğimizi parçalayan, ciğerlerimizi yakan bu alçakça kararın yakından takipçisi olacak, koro halinde ve ağız birliği içinde güdülen ihanete asla gözyumulmayacaktır. Yüce Türk Milleti, CHP-HDP-PKK ittifakının ihanetlerini aklından çıkarmayacak, günü geldiğinde iradesini, tokadını bu terör ittifakına indirmekten geri durmayacaktır."

-MHP VE AK PARTİ PARK TABELASINI ASTI

CHP'nin HDP, HDP'nin ise PKK olduğunu öne süren Kılavuz, "Her türlü engellemeye rağmen 'İyiki Varsın Eren Bülbül' tabelasını asarak şehidimize olan vefasını, gönül ve boyun borcunu ödeyen Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak Bey’e Cumhur İttifakının yiğit belediye meclis üyelerine; Yürekten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.