Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Ebru Şahin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

MHP "Adım Adım 2023" Hazırlıklarını "O İlçeden" Başlatacak: Takvim Belli Oldu

ANKARA(ANKA) - MHP 2023'te yapılacak Genel Seçimler öncesinde "Adım Adım 2023" toplantılarını parti ve Türkiye açısından sembolik bir anlam taşıyan İzmir'in "Bayraklı" ilçesinden başlatacak.



MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklama ile “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” başlatılacağını duyurdu.

-O İLÇENİN ANLAMI

Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarının, özellikle yurdun Doğu Akdeniz ve Ege bölgesindeki ilçelerinde yoğunlaşacağını belirten Yalçın, toplantıların ilkinin, 18 Şubat Cuma günü İzmir’in Bayraklı ilçesinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bayraklı'nın, vaktiyle Akdeniz’deki Türk hâkimiyetini sürdürmek üzere levent toplamak için Türk denizcilerinin bayrak açtığı mevkiden adını alan güzide bir ilçe olduğunu belirten Yalçın, "Bayraklı ismi, bu çerçevede milletimizin Akdeniz ve Ege’deki hâkimiyetini simgelemektedir. MHP açısından da Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarına İzmir’in Bayraklı ilçesinden başlanması; sembolik bir anlam ifade etmekte, bir mesaj taşımaktadır. Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları, devletin bekasına ve milletin bütünlüğüne dönük bir siyasi seferberlik çağrısı içermektedir. Toplantılarda, Türkiye’yi ve özellikle de siyaseti yeniden dizayn ederek meşru yönetimi değiştirmek isteyen küresel emperyalizmin çıkarları doğrultusunda hareket eden arızalı muhalefete karşı partimizce bayrak açıldığı ilan edilecektir" dedi.

Yalçın gelecek yıl yapılacak Genel Seçimlerle Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine hazırlık mahiyetinde partilerince 2021 yılından bu yana sürdürülen faaliyet programlarının, bu yıl da hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Bu kapsamda ilk olarak Kızılcahamam'da 4-6 Şubat’ta Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ile milletvekillerinin, 11-13 Şubat günlerinde de il başkanlarının katılacağı toplantılar yapılacağını anlatan Yalçın, daha sonrası içinse “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” teması altında yeni bir faaliyet takvimi planlandığını belirtti.

Millî iradenin 2023’te bir kez daha tecellisi yolunda milletin, MHP’de ve bu iradeyi temsil eden Cumhur İttifakının siyasi bayrağı altında toplanmaya davet edileceğini belirten Semih Yalçın, "Bilindiği gibi bayrak, millî birlik ve beraberliğimizi temsil eden kutsal bir simgedir. Türk vatanının birlik ve bütünlüğünü temsil eden al bayrağın ülkemiz sınırları içinde sonsuza kadar dalgalanacağına inandığımız gibi; toplantılarda, Cumhur İttifakını vücuda getiren millî iradenin de siyasi hayatımızda uzun yıllar boyunca bir bayrak gibi dalgalanacağı anlatılacaktır" dedi.

-CHP'YE BIRAKMAYIZ

MHP'li Yalçın Cumhuriyet’e sahip çıkma görevlerini büyük bir iştiyak ve ciddiyetle sürdüreceklerini belirterek, "Onu ve bağımsız Türkiye’yi, kurucu çizgisinden saparak küresel aktörlerin maşası hâline gelen CHP ile ortaklarının insafına bırakmayacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.