Öne Çıkanlar kosgeb çin çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi Samet Güdük vefat mı etti

MHP'den 6'lı İttifak'ın 28 Şubat'ına Atatürk ve "12 Mart" Misillemesi...

-MHP Genel Merkezi, 6'lı İttifak'ın Atatürk'ün ad ve ilkelerini unuttuğu mutabakat metnini açıkladığı 28 Şubat tarihine misilleme yapmak için 12 Mart Cumartesi günü, İstiklal Marşı'nın ilk seslendirildiği günün yıldönümünde Atatürk'lü bir anma yapacak. 12 Mart, aynı zamanda 1970 yılında yapılan askeri darbenin yıldönümü...



ANKARA (ANKA) - MHP Genel Merkezi, 6'lı İttifak'ı Atatürk adı ve ilkelerine yer vermemesiyle suçladığı mutabakat metnini açıkladığı 28 Şubat tarihine yine bir başka darbenin yıldönümünde, "12 Mart" tarihinde misilleme yapacak.

MHP 12 Mart 1970 darbesinin yıldönümü olan 12 Mart 2022 Cumartesi günü düzenlenecek toplantıda, İstiklal Marşı'nın ilk okunduğu günün yıldönümünü coşkuyla kutlayacak.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuya ilişkin MHP Grup Toplantısı Konuşmasında bilgi verirken "12 Mart’ta, İstiklal Marşımızın TBMM’de merhum Hamdullah Suphi Tanrıöver’in heyecanla okuyup, dönemin mebusları tarafından ayakta alkışlanarak kabul ettiği tarihi bir dönüm noktasını hayranlıkla anacağız" dedi.

Bahçeli, yürekleri bağımsızlık için çarpan kahramanların cephelerde savaşmaya devam ettiği, zaferin henüz gerçekleşmediği bir sırada yazılan İstiklal Marşı adlı bu muhteşem manzumenin, başarıya olan milli inancın ve kararlılığın tecellisi olduğunu kaydetti.

İstiklal Marşı'nın sadece Milli Mücadele’yi ruhunda hissederek mısralara döken bir mütefekkirin şahsi hissiyatı ve yalnızca yaşadığı dönemin hatıralarını yansıtan bir eser değil, aynı zamanda ayağa kalkmaya karar vermiş Türklüğün bedeli kanla ödenmiş bağımsızlık beyannamesi olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

-28 ŞUBAT MİSİLLEMESİ...

"İstiklal Marşımız, milli yükselişin sembolüdür. Onu layıkıyla anlayabilmiş yüksek vicdanlarda Türk milletinin geleceğine olan inancın da abidesidir. Mısralara dökülerek tarihin içinden gelen bu kutlu ses, 'Ezelden beri hür yaşamış' milletimize zincir vurmaya hala çabalayan çevreler için de caydırıcı ve uyarıcı bir anlam ihtiva etmektedir. İstiklal Marşımızın anlamından habersiz olanlar Türk milletinin en umutsuz anlarda neleri başarabileceğini bir kez daha ibretle hatırlamalıdır. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulan mücadelenin şuuruna vararak ecdadımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmaktır. 'Korkma' diye başlayan dizeler, bugün de en çok ihtiyaç duyduğumuz manevi heyecanın başlangıcıdır. Temennim, milletinin kudretinden habersiz, tam bir teslimiyetle ülkemizi felakete sürüklemeyi amaçlayan zillet faillerinin bu tarihi mesajı layıkıyla idraki ve nedamet göstermeleridir. Tarihin her döneminde olduğu gibi, bugün de 'yurduna alçakları uğratmamak uğruna göğüslerini siper eden' bütün aziz şehitlerimize, kahramanlarımıza ve bir fazilet timsali olan vatan şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’a en derin şükran hislerimle Cenab-ı Allahtan rahmetler niyaz ediyorum."

Devlet Bahçeli, 12 Mart 1921’de, Büyük Millet Meclisi’nin birinci dönem mebusları tarafından İstiklal Marşımızın kabulünün 101’inci yıldönümünü gururla kutladığını, o müstesna günleri, bu kutlu çatı altında bir kez daha iftiharla andığını bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
MhpDevlet Bahçeli12 Mart
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.