Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

MHP'den FATF'a Ağır Tepki: Rezil İftiranı Geri Al !

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, FATF'a sert tepki göstererek, "Rezil iftirasını derhal geri alan bir karar almalıdır" dedi. MHP, FATF’ın PKK’yı silahlandıran ABD’yi, PKK’ya tünel desteği sunan Fransa’yı ve temsilcilik açtıran AB ülkelerini kırmızı listeye almasını tavsiye etti.



Büyükataman konuya ilişkin açıklamasında "Merkezi Paris'te bulunan “Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)”ne bağlı 'Mali Eylem Görev Gücü (FATF)'; Türkiye’yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye aldığını duyurmuş. FATF Başkanı Marcus Pleyer, kararın gerekçesinde 'Türkiye; IŞİD ve El Kaide gibi BM'nin terör örgütü olarak tanıdığı gruplara öncelik verip, riskleri de hesaba katarak terörizmin finanse edilmesine karşı yaptırım uyguladığını göstermelidir.' demiş" hatırlatmasında bulundu.

"Neresinden bakarsanız ayrı bir hayal kırıklığı olan bu açıklamada yer alan gerçek dışı isnatları, terörün her türlüsü ile mücadelede büyük bedeller ödemiş büyük Türk milleti adına kınadığımızın bilinmesini isteriz" diyen Büyükataman, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin de 24 Eylül 1991 tarihinde üye olduğu bu organizasyonun ABD ve Avrupa’nın kirli emellerine hizmet etmek gibi bir görevi olmamalı; organizasyon, kuruluş amaçları doğrultusunda bağımsız hareket etmelidir.

Anladığımız şudur ki DEAŞ ve El Kaide’yi doğurup, finanse edip, silahlandırıp dünyanın başına bela eden ülkeler; Türkiye’nin bu terör örgütlerine yönelik başarılı mücadelesinden, DEAŞ’a vurduğu darbeden rahatsız oldukları için Türkiye’yi karalama çabası içine girmiştir."

MHP'li İsmet Büyükataman, "FATF, rezil iftirasını iptal eden bir karar almalıdır" dedi.

BM’nin PKK’yı terör örgütü olarak gördüğünü hatırlatan Büyükataman, "FATF’ın PKK’yı silahlandıran ABD’yi, PKK’ya tünel desteği sunan Fransa’yı ve temsilcilik açtıran AB ülkelerini kırmızı listeye almasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.