MHP'den İP'e Ağır Benzetme: Siyaseten Nesebi Gayrısahih..!

ANKARA(ANKA) - MHP, İP'e "Siyaseten nesebi gayrisahih bir oluşum" benzetmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Akşener'in Tokat/Zile ziyareti vesilesiyle işkenceyle öldürülen Dursun Önkuzu üzerinden ülkücülüğü istismara kalkıştığını öne sürdü.

Yalçın yaptığı açıklamada, "İP’in yöneticileri pişkin, utanmaz ve arsız bir tavırla hâlâ milliyetçi-Ülkücü Hareket’in kutsallarıyla sembollerini istismar etmektedir. İP’in Müdiresi Akşener, bu defada Tokat/Zile’de ziyaret bahanesiyle Şehidimiz Dursun Önkuzu’nun mezarı başında avaneleri üzerinden çatışma çıkararak şehidimizin aziz hatırasını istismar etmeye çalışmıştır" dedi.

-SİYASETEN NESEBİ GAYRISAHİH BENZETMESİ

Asr-ı Saadet’teki fitne kaynağı Dırar Mescidi cemaatinin modern versiyonu olan İP taifesinin; işlerine geldiği zaman Ülkücülük prim yaptığı için “Ülkücüyüz!” demekte, onun yüksek itibarından hâlâ nemalanmaya çalışmakta olduklarını bildiren Yalçın, "HDP'yi meşrulaştırma çabası içindeki İP; hem bizim nazarımızda hem de milletimizin nezdinde beslendiği bir ideolojik damar ve kök olmayan, siyaseten nesebi gayrisahih bir oluşumdur" benzetmesinde bulundu.

Semih Yalçın, "İP’liler Ülkücülük konusunda zerre kadar samimi değillerdir. Hakikatte Ülkücü kimliğinin yanından bile geçemezler. Onların niyeti, maksadı başkadır. Biz, İP Müdiresiyle nasipsiz ve nesepsiz partisinin hazin akıbetini şimdiden görür gibiyiz: Çok uzak olmayan bir gelecekte lime lime olacaklar, tel tel döküleceklerdir!" dedi.

-MESCİD-İ DIRAR NE?

"Zarar Mescidi" anlamındaki Mescid-i Dırar İslam tarihinde anlamlı bir yer tutuyor. Münafıklar kendileri dışındaki ve dışarıdaki islâm düşmanlarının yardımı ve teşviki ile bir mescid yapmışlardı. Küba Mescidi yakınında yapılan ve buradaki cemaati bölme hedefi güden mescidin sadece adı bir ibadet yerini çağrıştırıyordu. Aslında burası müminlere karşı dış düşmanlarla birlikte yapılacak bir savaş için hazırlanmış, içi silâh deposu haline getirilmişti. Kaynaklarda olay şöyle anlatılıyor:

"Münafıklar Tebük savaşına giderken, peygamberimiz Hz. Muhammed'i (Aleyhisselam) mescidlerinde namaz kılmaya davet etmişler ve söz de almışlardı. Peygamberimiz Muhammed (Aleyhisselam) Tebük'ten dönünce, buraya uğramak istedi ancak Vahy-i İhali işin doğrusunu kendisine bildirdi. Suikast hazırlığı içinde olduğu anlaşılan mekan yerle bir edildi. Müslümanlar da bu merkeze 'mescid-i dırar' yani  'zarar mescidi' adını verdiler. İki ay sonra da münafıkların reisi abdullah b. ubey b. selül ölünce adamları da dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.