Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

“Milletimizin Hafızasında CHP Büyük Acıların, Büyük Zulümlerin Partisidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimizin hafızasında CHP büyük acıların, büyük zulümlerin partisidir. Bugün de aynı misyonu yerine getiriyor. AK Parti ise CHP’nin başımıza sardığı bu büyük sorunların hepsini ortadan kaldırmak için çalışmıştır” dedi. 

AK Parti Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas 7. Olağan İl Kongrelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların beş katı, on katı hizmet gerçekleştirmemiz elbette önemlidir ama asıl yapacaklarımız daha ileridedir. Ülkemizi 2023 hedeflerine tamamen ulaştırmadan durmak, duraksamak, bir anı bile boşa geçirmek bize haramdır. Evlatlarımıza 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakamazsak gözümüz açık gider” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla mücadele tedbirleri sebebiyle bir süre ara verilen kongrelere bugün yeniden başladıklarını belirterek, gelecek haftadan itibaren salgın tedbirlerinde değişiklik olana kadar Yüksek Seçim Kurulu takvimine uygun şekilde kongrelere devam edileceğini bildirdi.

Hedeflerinin; Şubat ayının son günlerinde planlandığı şekliyle İzmir, Ankara ve İstanbul kongreleriyle birlikte bu süreci tamamlamak olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece büyük kongre öncesi tüm hazırlıkları bitirmiş olacaklarını kaydetti.

“YÖNÜMÜZÜ GELECEĞE DÖNEREK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti’nin, kendini yenileme kabiliyeti en yüksek parti olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kongremizde, her seçimde kadrolarımızı sürekli yeni isimlerle, yeni seslerle, yeni nefeslerle tahkim ederek, yönümüzü geleceğe dönerek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletinin AK Parti’ye olan sevgisini, partiye desteğe dönüştürecek bir muhabbet iklimi oluşturmalarını parti teşkilatlarından isteyerek, “Medya ve sosyal medya mecraları elbette önemlidir. Ancak siyasette asıl belirleyici olan yüz yüze ilişkidir. Belki başka partiler için bu mümkün olmayabilir, ama AK Parti bakımından milletimizin her bireyine ulaşmanın hiçbir zorluğu yoktur. Şayet buna rağmen gönlünü kazanmak için ulaşmadığımız, kapısını çalmadığımız, hasbihâl etmediğimiz, derdini-talebini dinlemediğimiz tek bir kişi dahi varsa bu bizim eksiğimizdir” dedi.

“Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” atasözünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılın her günü milletimizle hemhâl olmayanın seçim günü diyecek sözü kalmaz. Milletin gönlüne girmek için gece-gündüz çalışmayı kendine yük veya zül gören, yanlış yerde yanlış göreve talip demektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak her mecliste ezici bir çoğunlukta temsil edileceğiz, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrar kazanacağız. Bu süreçte göstereceğiniz gayret, sarf edeceğiniz emek, yapacağınız fedakârlık için her birinize şimdiden teşekkür ediyorum. Ve illerimizde Cumhur İttifakı olarak gerek AK Parti olarak, gerek Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerek Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı güçlenerek yarınlara yürümektedir, yürüyecektir” açıklamasında bulundu.

“BİZİ NE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ALÇAKLIKLARI NE DE ÖNÜMÜZE KURULAN TUZAKLAR YORUYOR”

Kendisini AK Parti ailesinin ferdi olarak hisseden herkese kapılarının açık olduğunu ve hep açık kalacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Hem Hallac-ı Mansur’a hem Pir Sultan’a atfedilen, ‘Ellerin attığı taş değil dostun attığı gül yâreler beni’ diye bir söz var. Bizi ne terör örgütlerinin alçaklıkları, ne kuyruk acısıyla üzerimize saldıranların oyunları, ne de önümüze kurulan tuzaklar yoruyor. Allah’ın yardımı ve milletimizin de desteğiyle hepsinin de üstesinden geldik, geliriz. Bizi asıl yoran; bu ülkenin selameti, bu milletin esenliği için omuz omuza hareket etmemiz gerekenlerin sergiledikleri tavırlardır. Siyasette her seviyede elbette rekabet vardır, olması da iyidir, hizmet yolunda yapılan rekabet kaliteyi yükseltir. Ama ülkemizde siyaseti söylemi ve uygulamalarıyla rekabetle izah edilemeyecek sınırların dışına çıkartan bir anlayışla karşı karşıyayız. Eskiden ancak marjinal kesimlerde rastlanabilecek söylem ve yöntemler ülkenin en büyük ikinci partisinin siyasetinin merkezine yerleşmiştir. Aslında biz bu anlayışı muhatap almak istemiyoruz ama öyle şeyler söylüyor ve yapıyorlar ki milletimize olan sorumluluk gereği cevaplarını vermek, hadlerini bildirmek, hak ettikleri şekilde davranmak mecburiyetinde kalıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerini eleştirerek, “Milletimizin hafızasında CHP büyük acıların, büyük zulümlerin partisidir. Bugün de aynı misyonu yerine getiriyor. AK Parti ise CHP’nin başımıza sardığı bu büyük sorunların hepsini ortadan kaldırmak için çalışmıştır” ifadesini kullandı.

“Milletin önce 2014’te, ardından yeni sistemle birlikte 2018’de doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanını hâlâ hazmedemiyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anayasada Cumhurbaşkanına verilen sorumluluklardan habersiz, Cumhurbaşkanının aynı zamanda siyasi sıfat ve görev sahibi olduğunu bilmeyen bir kişi daha alfabenin A’sında çuvallamış demektir. İşin başında böylesine bir cehalet sergileyen veya kendince herkesi aldatmaya çalışan bir kişinin diğer söyledikleri zaten hükümsüzdür” değerlendirmesinde bulundu.

“EVLATLARIMIZA 2053 VİZYONLARINI HAYATA GEÇİREBİLECEKLERİ BİR TÜRKİYE BIRAKAMAZSAK GÖZÜMÜZ AÇIK GİDER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kim ne derse desin işlerine odaklanacaklarının altını çizerek, önceliklerinin Türkiye’nin güvenliği ve huzuruyla birlikte milletin her bir ferdinin iş, aş, sağlık, eğitim, adalet gibi temel beklentilerine cevap verecek projeler geliştirmek ve bunları uygulamak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların beş katı, on katı hizmet gerçekleştirmemiz elbette önemlidir ama asıl yapacaklarımız daha ileridedir. Ülkemizi 2023 hedeflerine tamamen ulaştırmadan durmak, duraksamak, bir anı bile boşa geçirmek bize haramdır. Evlatlarımıza 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakamazsak gözümüz açık gider” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerde görev alacak teşkilat mensuplarına başarılar dileyerek, konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.