"Ponpon Terliğe Son, Halka Hürriyet..!!"

HDP eski Milletvekili Ufuk Uras 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü'nde yaptığı açıklamalarla gündem oldu: "15 Temmuz'da televizyonun önünde duranlarla tankların önünde duranların bakış açılarının ve ruh halinin farklı olması doğal..."



HDP Eski Milletvekili ve Serbestiyet sitesi yazarı Ufuk Uras 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü'nde yaptığı açıklama ve göndermelerle gündem oldu.

Uras 15 Temmuz'a bir ad koymak gerekiyorsa, "kontrolsüz darbe girişimi" denilebileceğini, kamuoyunun darbenin emir komuta zinciri içinde olmadığını 1. Ordu komutanının açıklamasıyla farkettiğini, bu andan itibaren darbecilerin kontrolu kaybettiklerini ve kontrolün darbe karşıtlarının eline geçtiğini öne sürdü.

Yoksa başta darbecilerin, Erdoğan'ın ilk basın toplantısının yayınlanmasını bile engelleyecek bir güç ve inisiyatife olduğunu belirten Uras, "Ama halkın kararlı iradesi ve bürokrasi içindeki darbe karşıtı unsurlar bu resil oyunu bozdu" dedi.

Ufuk Uras kendisinin de içinde bulunduğu muhalif kesimin görüşlerine "15 Temmuz darbesine 'tiyatro' dediğinizde, aslında halka ates açan, meclisi bombalayan, suikast tertipleyen darbecilerin beraat etmesi gerektiğini ima etmiş oluyorsunuz, olmayan bir şeyin cezası mı olur, keşke bu temennilerinizi ve darbeseverliğinizi daha dürüstçe ifade etseniz" diye eleştiri getirdi.

Uras'ın açıklamalarının en çok konuşulan bölümü ise "Hayatta öyle anlar vardır ki, ya Trt'yi basan ve Yurtta Sulh Konseyi'nin bildirisini okutan darbecilerden yana olursunuz ya da Trt'yi kuşatan halktan yana, bu kadar basit aslında. 15 Temmuz'da televizyonun önünde duranlarla tankların önünde duranların bakış açılarının ve ruh halinin farklı olması doğal" sözleri oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.