Öne Çıkanlar istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı 16 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti

“Salgın Döneminde Yeniden Yapılanan Küresel Üretim Ve Lojistik Sisteminde Ülkemizi En Üst Seviyeye Çıkartmayı Hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemize yatırım yapacak, teknoloji getirecek, ihracatımıza, istihdamımıza, büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da, yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Bu anlayışla, salgın döneminde yeniden yapılanan küresel üretim ve lojistik sisteminde ülkemizi en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım değeri 1,6 milyar lira olan, 52 yeni fabrika ve altyapı tesislerinin açılış törenini gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kendi firmalarının yatırım ve üretim atağı yanında, küresel firmalarında üretim üssü olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.

“ÜLKEMİZE YATIRIM YAPACAK HERKESE KAPILARIMIZ DA, YÜREĞİMİZ DE SONUNA KADAR AÇIKTIR”

Sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmadığını her zaman dile getirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize yatırım yapacak, teknoloji getirecek, ihracatımıza, istihdamımıza, büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da, yüreğimiz de sonuna kadar açıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu anlayışla, salgın döneminde yeniden yapılanan küresel üretim ve lojistik sisteminde ülkemizi en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz. Yatırım demek, üretim demek, ihracat demek, istihdam demek; cari açığın azalması ve ülkenin kazancının artması, milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu formül, Türkiye’nin kurtuluş reçetesidir.”

“KURULAN HER YENİ FABRİKA, ORTAYA ÇIKAN HER YENİ İSTİHDAMLA, TÜRKİYE HEDEFLERİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞMAKTADIR”

Kurulan her yeni fabrikayla, ortaya çıkan her yeni istihdamla, Türkiye’nin hedeflerine bir adım daha yaklaşmakta olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktaya kolay gelmediklerine dikkat çekerek,  “Geçtiğimiz 19 yılda eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, sanayiden enerjiye, ulaştırmadan şehirciliğe kadar her alanı kapsayan yatırımlarımız sayesinde ülkemiz bu güce kavuşmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin 81 vilayetinin her birini yatırımlarla donatarak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına giden yolları açtıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de bakanlıkların, kurumların, belediyelerin tamamladığı toplam yatırım bedeli yaklaşık 3 milyar lirayı geçen 106 kalem eserin toplu açılış törenini yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülkemizi kendi çizdikleri siyasi ve ekonomik sınırların dışına çıkartmamak için ellerinden geleni yapanlara rağmen, işte 2023’ün, yani büyük ve güçlü Türkiye hedefinin eşiğindeyiz. Sadece bununla kalmıyor, gençlerimize bırakacağımız en büyük miras olarak gördüğümüz Türkiye’nin 2053 vizyonunu da yavaş yavaş şekillendirmeye başlıyoruz. Bunun için vatan topraklarının her karışını yatırımlarla zenginleştirmeye, maziden atiye uzanan köprüyü güçlendirerek insanlarımızın geleceklerine umutla bakmasını sağlamaya çalışıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.