Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Selçuk: “Bakanlığımız, 100 Bini Aşkın Şehit Yakını Ve Gaziyi Ziyaret Ederek Onları Yalnız Bırakmadı”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye genelinde şehit aileleri ve gaziler için yürüttükleri çalışmaları, salgınla mücadele sürecinde daha da yoğunlaştırdıklarını belirterek, “Bakanlığımız, 2020 yılında 100 bini aşkın şehit yakını ve gazimizi evlerinde ziyaret ederek onları yalnız bırakmadı” dedi.

 

Şehitlerin emanetlerine ve kahraman gazilere sahip çıkan Bakanlık, onların acılarını bir nebze olsun dindirmek, onlara hak ettikleri vefa duygusunu devlet olarak göstermek için salgın sürecinde de çalışmalarına devam etti.

 

245 bin ev ve işyeri ziyaret edildi

 

Selçuk, aralarında sosyolog ve psikologların da bulunduğu Bakanlık çalışanlarının, şehit yakınları ve gazilere yaptığı düzenli ziyaretlerini salgın sürecinde de sürdürdüklerini kaydetti. Bu kapsamda 2020 yılında 50.000 şehit yakını ile 58.700 gazi ailesi ziyaret edilirken; 2017 yılından bu yana 245.870 ev ve işyeri ziyaretleriyle şehit yakınları ve gazilerle hemhal olundu. Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan ziyaretlerde, şehit yakını, gazi ve gazi ailelerinin bir ihtiyaçları olup olmadığı soruldu.

 

“11.400 vatandaşımıza ücretsiz seyahat kartı verdik”

 

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sosyal hayattan kopmalarını önlemek ve sosyal faaliyetlere katılımlarını sürdürmek adına da her türlü kolaylığı sağladıklarını vurgulayan Bakan Selçuk, “Bu kapsamda, şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile demir yolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından ücretsiz olarak yararlanmaları için 2020 yılında 11.400 vatandaşımız, ücretsiz seyahat kartı aldı. 2014 yılından bu yana 192.974 adet ücretsiz seyahat kartını hak sahiplerine teslim ettik” diye konuştu.

 

“1.595 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı istihdam ettik”

 

Selçuk, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının gelecek kaygısı yaşamamaları için 2020 yılında da kamu kurum ve kuruluşlarına istihdamını sağladıklarını kaydetti. Bakan Selçuk, “Geçen yıl 1.595 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı istihdam ederken; 1995 yılından bu yana 45.151 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın atamasını gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

Şehitlerin isimleri yaşatıldı

Selçuk, şehitlerin hatıralarının yaşatılması adına kamu kurum ve kuruluş binaları ile cadde, sokak, park ve benzeri alanlara 513’ü 2020 yılında olmak üzere 2017 yılından bu yana 2.344 isimlendirme yapıldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.