Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis demet akalın zorlu psm Sertab Erener Aleyna Tilki gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş tarkan

“Son 16 Yılda Her Alanda Ülkemizi Rekorlarla, Başarılarla Tanıştırdık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Etimesgut mitinginde yaptığı konuşmada, “Bizim rotamız millet, gayemiz hizmet, siyasetimiz de gönülleri kazanma, gönülleri fethetme siyasetidir. Son 16 yılda hamdolsun her alanda ülkemizi rekorlarla, başarılarla tanıştırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, Etimesgut mitingine katıldı. Etimesgut Belediyesi önünde düzenlenen mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“ETİMESGUT, ANADOLU’NUN BİR ÖZETİDİR”

Etimesgut’un bir şehitler ve gaziler diyarı olduğunu söyleyerek, ilçenin 1984’ten bu yana terörle mücadelede 157 şehit verdiğini, 23’ünün 15 Temmuz şehidi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Ömer Halisdemir ile 11 polisin bulunduğu 23 şehidin ilçede ikamet ettiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü Etimesgut Türkiye’nin, Anadolu’nun bir özetidir. Anadolu hangi sevinçleri yaşarsa Etimesgut da onu yaşar. Ankara hangi tasaları çekerse Etimesgut da onu çeker, Anadolu gülerse Etimesgut güler, Anadolu ağlarsa Etimesgut ağlar. İşte bunun için Etimesgut’un şehidi, gazisi çok” diye konuştu.

Bu yüzden Etimesgut’un; ülkesinin kıymetini iyi bildiğini, devletinin beka meselesine sahip çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim davamız sadece seçim davası, sadece belediye davası değildir. Bizim davamız, her alanda ülkemizi ve milletimizi layık olduğu hizmetlere kavuşturma davasıdır. Gönüllere girmeden seçim sandığından çıkmak bize haramdır” dedi.

Kendileri gönüllere girmeye çalışırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ilçeyle ilgisi olmayan ve genel başkanının özel avukatlığını yapan bir ismi aday olarak gösterdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hadi bunu geçtik diyelim, bu kişinin FETÖ soruşturmalarında gözaltına alınan şaibeli bir isim olmasına ne diyeceksiniz? 15 Temmuz’da en büyük bedeli ödeyen ilçede böyle bir şahsı aday göstermek bu ilçeye hakaret etmek değil mi?” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN DESTEĞİNİ ALMAK İÇİN İTTİFAK YAPIYORLAR”

“Biz ülkenin ve milletin selameti için ittifak yapıyoruz, onlar terör örgütlerinin desteğini almak için ittifak yapıyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak talimatının Kandil’den geldiği değerlendirmesinde bulundu ve “HDP’yle CHP omuz omuza, bunların yanında adı İyi Parti olan bir parti, bir de bunların yanında maalesef Saadet. Dörtlü çete. Biz de bunların karşısına Cumhur İttifakı olarak çıkıyoruz. Aramızdaki fark işte bu kadar nettir” dedi.

Yarın Cumhur İttifakı’nın resmen kuruluşunun birinci yıl dönümü olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl bu tarihte siyasi partiler kanununda seçim ittifaklarıyla ilgili kanun teklifini, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak ortak imzayla Meclis Başkanlığına sunduklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aradan geçen bir yıllık sürede ülkemize yönelik saldırılarda meydana gelen artışlara baktığımızda, bu ittifakın ne kadar hayırlı, ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Onun için de mahallî seçimlerde Cumhur İttifakı’nı devam ettirme kararı aldık, hatta ittifak yaptığımız yerlerin sayısını çoğalttık” şeklinde konuştu.

Buna karşılık, CHP’nin başını çektiği ittifak için “PKK’sından FETÖ’süne, marjinal örgütlerinden adı iyi kendi karmakarışık partisine kadar kimi bulursa hepsini aynı çuvala doldurdu” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun adı ittifak değil, iltihaktır. Nereye? Terör örgütlerine iltihaktır. Milletimiz 31 Mart seçimlerinde inşallah bunun hesabını soracaktır” diye ekledi.

“ETİMESGUT VE TÜM ANKARA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK”

Çeyrek asır önce adeta bir köy olan ilçenin, bugün başkentin en gözde yerleşim yerlerine ev sahipliği yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçe belediyesinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilgili bakanlıkların yaptıkları yatırımlarla Etimesgut’un ve tüm Ankara’nın çehresini değiştirdiğini kaydetti.

Son 16 yılda, eğitimde Ankara’ya 15 bin 709 adet yeni derslik, 10 bin 500 kişi kapasiteli yurtların yanı sıra 12 yeni üniversite, sağlıkta 140 yeni tesisi kazandırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 bin 704 yataklı Bilkent ve 3 bin 577 yataklı Etlik şehir hastanelerinin inşaatının devam ettiğini, Bilkent Şehir Hastanesi’nin 14 Mart’ta açılacağını, Etlik Şehir Hastanesi’nin ise bu yıl içinde hizmete geçeceğini açıkladı.

Ankara-Niğde otoyolunun yapımının devam ettiğine, Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu ve Ankara-Sivrihisar otoyolu projelerinin sürdüğüne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’yı; Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’la hızlı tren hatlarıyla birleştirdiklerine,  Ankara-İzmir ile Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hatlarının yapımının devam ettiğine dikkat çekti ve başkenti yeni hızlı tren hatlarıyla ülkenin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyiyle birleştireceklerini kaydetti.

“TOPLAMDA 70 KİLOMETRE UZUNLUĞA SAHİP 8 YENİ METRO HATTI PLANLIYORUZ”

Ankara’ya yüksek hızlı tren garını kazandırdıklarını, Etimesgut’un da projesi olan Başkentray’ı hizmete aldıklarını, Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan ve Tandoğan-Keçiören metrolarını yaptıklarını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara’da var olan 64 kilometrelik raylı sistem ağına 30 kilometre uzunluğa sahip Kuyubaşı-Esenboğa Havaalanı metrosu ile Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kızılay hattını ve AŞTİ-Söğütözü istasyonu bağlantısını kazandırıyoruz. Bitmiyor, toplamda 70 kilometre uzunluğa sahip 8 yeni metro hattı daha planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Şehirde hâlen yapımı devam eden ve projelendirilen diğer ulaşım projelerinden de örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya 13 millet bahçesi yapacaklarını, ilçedeki Oğuz Mahallesi’nde de 52 dönüm büyüklüğünde bir alanda millet bahçesi oluşturacakları bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirle ilgili diğer müjdeleri ise şu sözlerle paylaştı: “Etiler Mahallesi’yle, askerî lojmanların arasındaki Atatürk Orman Çiftliği arazisini milletimizin istifadesine sunacak bir proje hazırlıyoruz. Ayrıca Göksu 2. Etap’ta da bir rekreasyon alanı projemiz var. Toplam 3,2 milyon metrekare alanda yapılacak ve 7 etaptan oluşacak dev bir proje olan Kanal Ankara’yı şehrimize kazandırıyoruz. Sadece çocuklara özel bir çocuk köyü yapıyoruz. Etimesgut’a bir itfaiye istasyonu kuruyoruz.”

“SON 16 YILDA ÜLKEMİZİ HER ALANDA REKOR VE BAŞARILARLA TANIŞTIRDIK”

Rotalarının millet, gayelerinin hizmet, siyasetlerinin ise gönülleri kazanma, gönülleri fethetme siyaseti olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 16 yılda hamdolsun her alanda ülkemizi rekorlarla, başarılarla tanıştırdık. Bizden önce bu ülkenin kaynakları sadece belli kesimlere, elitlere, Ankara ve İstanbul’daki belli ilçelere akardı. İlçeler, iller, hatta vatandaşlarımız arasında makbul, makbul olmayan ayırımları yapılırdı, biz bunların tamamına son verdik. İşçimizi, emeklimizi, askerimizi, polisimizi, sanayicimizi, esnafımızı, çiftçimizi, öğretmenimizi gözeten 82 milyonun her birinin huzuru ve refahı için çalışan bir kadro kurduk. İmkânlarımız genişledikçe herkesin bundan pay almasını sağladık.”

Son dönemde sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş artışa da değinerek, belediyeler eliyle uyguladıkları tanzim satış noktalarıyla fiyatların yarıya indiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun çözülmemesi hâlinde seçimlerden sonra söz konusu uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TESKOMB, KESK, bu kuruluşlarla ilgili bakanlarım bir araya gelecek ve bunlarla müşterek olarak yola çok daha farklı bir şekilde devam edeceğiz. Ne demek bu? Nerede bir mahalle arasında, şurada, burada market varsa onlarla anlaşacağız ve onlarla beraber bu yolculuğu sonuna kadar devam ettireceğiz” diye konuştu.

“20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI DAHA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Milletin karşısına daima yeni proje ve müjdelerle çıktıklarını belirterek, 100 günlük eylem planına aldıkları 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını 8 Şubat’ta yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması daha gerçekleştireceklerini açıkladı.

Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler olarak Etimesgut’ta; daha önce belediye başkanlığı seçimlerini 1999, 2009 ve 2014 yıllarında kazanan Enver Demirel’i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Mehmet Özhaseki’yi desteklediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ilçe halkından her iki adaya da güçlü bir şekilde destek vermelerini istedi.

“AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi el ele vermek suretiyle burada bir konsolidasyon, bir birleşme meydana getirmeli ki karşımızdakiler güç bulmasın ve sandıkta da gereken dersi alsınlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını “Cumhur İttifakı inşallah pazara kadar değil, mezara kadar olmalı. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin” sözleriyle tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.