“Son 20 Yılda Ülkemizin İhracatını 6 Kat, İhracatçı Sayısını 4 Kat Artırmış Bir Hükümetiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her ay rekorlarla büyüttüğümüz ihracatımızı mayıs 2022 itibarıyla 12 aylık bazda 243 milyar dolara yükseltmeyi başardık. Son 20 yılda ülkemizin ihracatını 6 kat, ihracatçı sayısını 4 kat artırmış bir hükümetiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; "Artık Türkiye’nin ülkesini yüksek faizle soydurmayacak, istihdamla ayakta tutacak, üretimle geliştirecek, ihracatla ilerletecek, cari fazlayla güçlendirecek bir yola ihtiyacı vardır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, Ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız." dedi. 

İhracatın Şampiyonları olarak ödül alan firmaları ve iş insanlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun hemen her ay rekorlarla büyüttüğümüz ihracatımızı, geçtiğimiz yıl 225 milyar doların üzerine çıkarmıştık.  Şimdi de Mayıs 2022 itibariyle 12 aylık bazda ihracatımızı 243 milyar dolara yükseltmeyi başardık. Böylece ülkemizin dünya ihracatından aldığı payı da yüzde 1,05 seviyesine ulaştırdık. İnşallah, her geçen ay bu oranı daha da yukarıya taşıyacağız. Bugün Türkiye, 217 ayrı ülke ve bölgeye yaptığı ihracatla, bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandıran bir ülke hâline gelmiştir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN 2022’NİN İLK ÇEYREK BÜYÜMESİNİN YAKLAŞIK YARISINI İHRACATIMIZ SIRTLADI”

“İhracatımızın sadece miktar olarak değil, birim değer itibarıyla yükselmesi ayrıca önemlidir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu tablo, yüksek katma değerli ürünler ihraç etme hedefimize adım adım yaklaştığımıza işaret ediyor. Türkiye’nin 2022’nin ilk çeyrek büyümesinin yaklaşık yarısını ihracatımız sırtladı. Bu tablo, ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüdüğümüzün ispatıdır. Sağlık kriziyle başlayıp, Karadeniz’in kuzeyindeki savaşla güvenlik krizine evrilen, beraberinde siyasi krizi ve küresel ekonomik krizi de tetikleyen bir süreçte bu başarıların elde edilmesi ise hepimiz için kıvanç vericidir.”

Yaklaşık 2,5 yıldır etkili olan küresel sağlık krizi ve ardından gelen güvenlik krizinin, dünyadaki üretim ve tedarik merkezlerinin yeniden şekillenmesini zorunlu hâle getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çin’den Avrupa’ya kadar olan coğrafyada, bu konuda ilk öne çıkan ülke de Türkiye’dir. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kurduğumuz güçlü eğitim, sağlık, ulaştırma, haberleşme, enerji, sanayi, teknoloji altyapısı sayesinde dünyanın önde gelen üretim ve ihracat üslerinden biri olma yolunda ilerliyoruz. Mevcut kapasitelerimizi kullanarak artan talepleri karşılama imkânına sahibiz. Kapasitelerimizi hızla artırma, yeni yatırımlarla katlayarak büyütme imkânı daima elimizin altındadır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.