Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY ihracat Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

“Tam Demokrasi İstiyorsan Milletvekillerimiz Destek Verecek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB ile müzakerelerin yeniden açılmasını istediklerini söyleyerek, Başbakan Binali Yıldırım’a seslendi. Kılıçdaroğlu, “Tam demokrasiyi Türkiye’de istiyorsan CHP, son ferdine kadar, parlamentodaki bütün milletvekilleri bu yasal düzenlemeleri yapmak için destek verecektir. Cesaretin, yüreğin varsa müzakere, fasıl demeden Türkiye Cumhuriyeti’ne tam demokrasiyi, özgürlüğü getirelim” dedi.

Kılıçdaroğlu,  Bakırköy Özgürlük Meydanı Toplu Açılış ve Temel Atma töreninde konuştu. Düşünen her insanın Türkiye’nin geleceği konusunda kaygılı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Buradan hangi görüşten olursa olsun, bu ülkenin hangi coğrafyasında yaşıyorsa yaşasın hiç kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok. Bu ülkede CHP olduğu sürece ülkenin aydınlık geleceği için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“Kim Terör Örgütünü Darbe Yapar Noktaya Taşıdı”

 Her yurttaşın kendisine, “Ülke neden bu hale geldi?” diye sorması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “2002’de iktidar olanlar, 2014’ün Türkiye’sinde neden ülkeyi bir terör batağıyla karşı karşıya getirdiler. 2002’de bütün komşularla ilişkiler çok iyiyken, 2014’ün Türkiye’si neden bütün komşularla kavgalı halde? 2002’de terör yokken neden bugün bir değil üç terör örgütüyle Türkiye mücadele eder hale geldi? Herkes şu soruyu da sormalı FETÖ dedikleri terör örgütüyle kim birlikte paralel yürüdü? Kim ‘ne istediniz de vermedik’ dedi. Kim terör örgütünü bir darbe yapar noktaya taşıdı, bu kadar güçlendirdi?” dedi.

“Şehitler arasında fark yaratanlar, bu ülkenin hainleridir”

Fırat Kalkanı operasyonundan şehitler geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Soru şu, Suriye bataklığını kim yarattı? Suriye’ye kim silah gönderdi? Müslüman’ı Müslüman’a kim kırdırdı? İktidara oy kullanan bütün saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum, senin çocuğunu Suriye’ye, dağlara gönderiyorlar, ‘terörle mücadele et, Türkiye’nin çıkarlarını savun’ diye. Bu Ankara’da oturan beylerin çocukları nerelerde? Onlar gidiyorlar mı? Yeri gelince şehit edebiyatı yapıyorlar. Şimdi şehitlerin arasında da fark koydular, 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler için. Şehitler arasında fark yaratanlar bu ülkenin hainlerdir. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Şehitleri ayırmak bizim kitabımızda, ahlakımızda, bizim inancımızda, bizim terbiyemizde yoktur ama onlarda var. Bunu içime sindiremiyorum” şeklinde konuştu.  

“Bir kişiye kızıp 80 milyona yaptırım uygulamayın”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Avrupa Parlamentosu’nun müzakerelerin dondurulmasına ilişkin Türkiye kararını da değerlendirdi. Bunun bir tavsiye kararı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “AB üyelerinin tümüne seslenmek isterim, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten bu yana yüzünü batıya ve uygarlığa dönmüş bir ülkedir. Biz laik,  demokratik, sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Dolayısıyla bir kişiye, bir kişinin söylemlerine kızıp 80 milyonluk bir ülkeye yaptırımlar uygulamayınız. Bu bir halkı cezalandırmak olur. Biz kendi ülkemizde bu mücadeleyi zaten yapıyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın, birileri Türkiye’yi teslim almak istiyor ama tek bir CHP’li dahi bu ülkeyi bir kişiye asla teslim etmeyecek” dedi.

Başbakana seslendi

Müzakerelerin yeniden açılmasını istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a seslendi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Binali Yıldırım’a açık ve net bir mesaj vermek istiyorum, AB ile müzakerelerin özü demokrasidir. Eğer ülkende demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, yargı bağımsızlığını, tam demokrasiyi Türkiye’de istiyorsan CHP, son ferdine kadar, parlamentodaki bütün milletvekilleri bu yasal düzenlemeleri yapmak için destek verecektir. Cesaretin, yüreğin varsa, ülkeyi seviyorsan, müzakere, fasıl demeden, onlar dayatmadan, onların fasıl açmasını beklemeden biz kendi özgür irademizle Türkiye Cumhuriyeti’ne tam demokrasiyi, özgürlüğü getirelim. Neden birileri dayatsın? Binali Bey buna ‘evet’ der mi, abisinden izin isteyecektir” diye konuştu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.