Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin erdoğan pele kaç dünya kupası kazandı umut oran zamanında başlamayan filmler şampiyon rekor sınırların ihlali tüik tamer hassan filmleri çin David Dastmalchian

Türkiye İle Etiyopya Arasında “Teknik İş Birliği Mutabakat Zaptı” İmzalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Son 19 yılda ülkemizdeki büyük ulaştırma ve altyapı hamleleri ile edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübelerimizi dost ülkelerle paylaşma imkânı buluyoruz. İnşallah onların da büyümesine ve en başta ekonomilerinin gelişmesine büyük katkı verecek olan projelerle ilgili her türlü desteği, katkımızı vereceğiz” dedi.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, mevkidaşı Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Dagmawit Moges ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Türkiye ile Etiyopya Bakanlıkları arasında karşılıklı tecrübe ve eğitim aktarımını öngören “Teknik İş birliği Mutabakat Zaptı” imzalandı.

 

 

“Bütün tecrübelerimizi kardeş ülkelerle paylaşıyoruz”

 

Etiyopya Ulaştırma Bakanını Türkiye’de ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin yapılan anlaşmalar ile daha da artarak devam edeceğini kaydetti.

 

Karaismailoğlu, “Karayolunda, havayolunda, demiryolunda, denizyolunda ulaşımın bütün modlarında hem master plan konusunda hem bunların entegrasyonunun sağlanması konusunda, bütün tecrübelerimizi kardeş ülkelerle paylaşıyoruz. Onların gelişmesine ne kadar katkıda bulunursak bizim için de bir gurur vesilesi olacaktır. Bu iş birliğinin artarak devam edeceği ümidi ile kendilerini burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti tekrardan ifade ediyorum” dedi.

 

 

Türkiye ile ikili ilişkilerin geliştirilerek; çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Dagmawit Moges ise Türkiye’ye ve Bakan Karaismailoğlu’na teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.