Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Yıldız Tilbe demet akalın zorlu psm Sertab Erener gülben ergen Aleyna Tilki veli ağbaba Ebru Gündeş

Vural İstifa Nedenini Açıkladı

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, “MHP’de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır dedi. 

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, grup başkanvekilliğinden istifasının nedenlerini yazılı olarak açıkladı.

​“Milliyetçi Hareket Partisi’nin iç bünyesinde yaşadığı süreç ve tartışmaların önemli tahribatının yaşandığı bir dönemdeyiz” diyen Vural, bu tahribatın asıl hedefinin milliyetçi ülkücü hareketin yegane temsilcisi olan hükmi şahsiyet olarak MHP olduğunu ifade etti. Bu sürecin bir karara vardırılmasının yolunun, hukuk labirentlerinin kısır tartışmalarında olamayacağını kaydeden Vural, çözümün parti mensuplarının gönlünde ve iradesinde aranmış olması gerektiğini vurguladı.

MHP’nin güçlü olmasına en çok ihtiyacın olduğu bir dönemde olunduğu ifadelerini kullanan Vural,  MHP’de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğunu ve bunun karşılanması gerektiğinin altını çizdi. “Önümüzdeki süreçte buna yönelik düşüncelerimi, tutumumu ve kararımı kamuoyuyla paylaşacağım” diyen Vural, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu süreç boyunca görüşlerimi ifade etme ve katkı sağlama gayret ve arayışlarımı bu safhada herhangi bir şahsi ikbal beklentisi veya makam, mevki ilişkisi içinde olmaksızın ortaya koymam vicdani bir sorumluluk halini almıştır.

Bu itibarla 2007 yılından bu yana şerefle sürdürmekte olduğum ve son olarak 17 Kasım 2015 tarihinde tekrar seçilmiş olduğum MHP Grup başkanvekilliği görevimden ayrılmış bulunmaktayım.

Partim adına şahsıma bu görevi yürütme fırsatını tevdi eden Sayın Genel Başkanıma ve görevi yürütmeme güven duyan milletvekili arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.