Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi Kuşadası Belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon

Yıldırım: “YSK Mazbatayı Kime Verirse Başkan Olur”

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Seçimleri yaptık, ülkemize ve İstanbulumuza hayırlı olsun. Birçok yerde gayriresmî olmayan sonuçlar açıklandı. İstanbul için henüz sayım devam ediyor." dedi. 

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim sonuçlarına ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yıldırım, "319 bin 500 iptal oy var.Aradaki fark 25 bin.Yani iptal oylar aradaki farkın on katından fazla gözüküyor.Bu, önemli bir detay. Bunun dışında; yapılan bazı usulsüzlük, yanlışlar, hatalı girişler var.Parti teşkilatımız, sandık kurulu arkadaşlarımız bunların tespitlerini yaptılar. Şimdi ne olacak? Şüphesiz YSK, mazbatayı kime verirse Başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz ancak sürecin de devam ettiğini söylemekte fayda var. Daha iyi anlaşılsın diye şunu söylemekte yarar görüyorum. 31 bin 136 sandık var. Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa bu, 31 bin 136 eder ki aradaki farktan daha fazladır.

AK Parti olarak 14 seçim yaptık, bu 15'inci seçimimiz. Her seferinde de partimizin tecrübeli kadroları, sandık başlarında sandık sonuç tutanaklarını alırlar ve bu veriler teşkilatımıza gelir. Bu veriler işlenir ve biz YSK'dan önce resmî olmayan sonuçları belirleriz. Dün 23.25 itibariyle elimize gelen sonuçlarda da böyle bir durum gördük ve bunun üzerine çıktık seçimin sonucunu açıkladık. Ondan bu tarafa yaşanan gelişmeler bizim için de yeni bir durumdur. Bu konunun da aydınlığa kavuşmasında yarar görüyorum. Ancak; bu süreçte partimiz, eldeki bilgi ve belgelerle hukuki süreci devam ettirecek ve sonunda YSK mazbatayı kime verirse başkan olur. Şu anda seçim, YSK'nın veya İl ve İlçe seçim kurullarının uhdesine geçmiştir. Bundan sonra bu süreci yönetecek olan bu kurullardır.

İstanbul halkına teşekkür ediyorum. Kazanan kim olursa olsun çok güzel bir seçim kampanyası geçirdik ve İstanbullular bizi can kulağıyla dinlediler ve bize güvendiler. Milyonlarca insanın sorumluğunu omuzlarımızda hissediyoruz." dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Binali Yıldırım
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.