Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi chp cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk tesk genel başkanı bendevi palandöken abd tesk türkiye istatistik kurumu gündem özeti

Zafer Partisi’nden 'Türk Bayrağı' İle Dalga Geçen Suriyeli Hakkında Suç Duyurusu

Zafer Partili Uğur Tarhan, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar arasında bir akım haline gelen ve kamuoyunun yoğun tepkisiyle karşılaşan ‘muz videolarını’ yargıya taşıdı.

Zafer Partisi, Suriyeli sığınmacıların Türk milleti ve Türk bayrağını hedef alan videoları hakkında suç duyurusunda bulundu. Zafer Partisi’ni temsilen suç duyurusunda bulunan isim ise Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Tarhan oldu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan suç duyurusunda bulunan Tarhan’ın teslim ettiği dilekçede ilgili sosyal medya hesabının bilgileri verilen bir Suriyelinin de Türk bayrağında bulunan hilalin üzerine muz ekleyerek bayrakla dalga geçmesi gerekçe gösterilerek tespit edilmesi ve tutuklanması talep edildi. Aynı kişinin söz konusu mecra üzerinde yayımladığı bir diğer videoda ise Türk milleti ve bayrağını muz çalan bir maymunla özdeşleştirdiği bilgisine de suç duyurusunda yer verildi.

Suriyelilerin ‘Muz Akımı’ Bir Sokak Röportajı ile Başladı

Zafer Partisi’nin suç duyurusuna konu olan Suriyelilerin muz akımı yine sosyal medya mecralarında yayımlanan bir sokak röportajı ile başlamıştı. Suç duyurusunda da yer verilen ifadelerde bir Türk vatandaşı “Muz bile yiyemiyoruz. Suriyeliler kilo alıyor” diye konuşmuş, bundan hareketle birçok Suriyeli sığınmacı benzeri videolar çekerek sosyal medya hesaplarına yüklemeye başlamıştı.

Suriyelilerin videoları, suç duyurusunda Türk milletini ve bayrağını alenen aşağılamak olarak nitelendirilirken bu doğrultuda Türk Ceza Kanunu’nun 300. Maddesine başvurularak ilgili kişilerin bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.