Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Bu Nasıl Afiş..! İş Bırakma Afişi'nde "Ölüm Tehdidi" Mi Var!

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarı hedef alan açıklamalarıyla dikkat çeken, daha önce Şubat ayında da bir iş bırakma eylemi yapan Tabip-Sen adlı kuruluş, üç günlük iş bırakma eylemine gidiyor. Tapib-Sen'in eylem afişinde ölümü ima eden şekiller olduğu iddia edildi.

ANKARA (ANKA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarı hedef alan açıklamalarıyla dikkati çeken, daha önce Şubat ayında da iş bırakma eylemi düzenleyen ve bugünden itibaren üç gün iş bırakma eylemine başlayan Tabip-Sen'in eylem afişindeki bazı grafik anlatımların dolaylı olarak "ölüm tehdidi" içerdiği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin aleyhine açıklamalarıyla dikkati çeken ve Türk Tabipler Birliği'nden farklı olarak sağlık sektöründe sadece tabipleri değil eczacı ve diğer sağlık çalışanlarına da kapılarını açan Tabip-Sen yeni kurulan bir "sendika."

Önceki açıklamalarında eylem gerekçelerini açıklarken "Hastalarımızın bize karşı kışkırtılmasını istemiyoruz" gibi ifadelerle iktidara olan tepkilerini dile getiren Tabip-Sen Türk Tabipleri Birliği'nden farklı bir kuruluş. TTB sadece elit özel sektör tıp elemanlarının bir kuruluşu olmasına karşın Tabip-Sen, doktorlar olduğu gibi, ek olarak sağlık çalışanları ve eczacılara da açık bir kuruluş olduğunu açıkladı. Dolayısıyla sağlık sektöründeki muhalif unsurları daha da konsolide etmek için kurulmuş bir örgüt.

Eylem 8-17 saatleri arasında; acil servis, 112'ler, Covid, diyaliz üniteleri, doğumhaneler, onkoloji, hematoloji, adli vakalar, yatan hasta servis hizmetleri, acil ameliyatlar gibi acil ve özellikli birimler dışında uygulanacak.

-SAĞLIKÇI HASTAYI ÖLÜMLE TEHDİT EDER Mİ?

Bu arada Tabip-Sen bugünden itibaren üç günlük iş bırakma eylemine başladı. Tabip-Sen eylem açıklamasında, hekimlerin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, malpraktis uygulamalarının düzeltilmesi yani hatalı tedavi nedeniyle hastanın ölümüne veya zarar görmesine neden olan doktorların tazminat ödemesi, özlük hakları sorunlarının çözümü için üç günlük iş bırakma eylemi yapılacağı belirtildi.

Eylem gerekçesinin "hasta-hekim ilişkisini bozan birçok konuyu ihtiva ettiği" belirtilerek genel bir eylem gerekçesi ortaya konuldu.

Ancak bu kez hekimlerin eylemlerinden çok iş bırakmayla ilgili afiş konuşuldu. Afişte bir osiloskopun hastanın ölüm anını belirttiği düz çizgi grafiğine yer verildi.

Vatandaşlar ve sağlıkçılar söz konusu afişe tepki gösterirken herhangi bir sağlık çalışanının herhangi bir eylemiyle veya tavrıyla "ölüm iması" yaparak hastaları veya toplumu tehdit etmesinin kabul edilemeyeceğini, gerçek doktorların böyle bir tasarrufta bulunamayacağını dile getirdiler.

Bazı sağlık çalışanları ise söz konusu afiş ve anlamıyla ilgili cumhuriyet savcılıklarının ve İçişleri Bakanlığı'nın inceleme yapması gerektiğini belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.