Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Maske Zorunluluğu Şartlı Kalkabilir!

-Covid-19 ile mücadelede yeni bir aşamaya geçiliyor. Maskenin sadece testleri pozitif çıkan kişiler için zorunlu tutulabileceği yönünde beklentiler bulunan yeni dönemle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önümüzdeki hafta açıklama yapacak.



- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin önümüzdeki hafta bir bilgi vereceklerini bildirdi.

Covid-19 ile mücadeleye yeni bir aşamaya geçilirken, maskenin sadece testleri pozitif çıkan kişiler için zorunlulu tutulabileceği bir uygulama yönünde beklentiler bulunuyor.

Bakan Koca, salgınla mücadelede yeni dönem konusunda "Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz" dedi.

Omicron varyantı nedeniyle ölümlerde sayının 16 Şubat'ta, 15 Şubat'a göre düşüş göstermesi, vakaların Türkiye'de de hafiflediği konusunda izlenim verdi.

Bakan Koca, omicron varyantına bağlı vaka sayılarının önümüzdeki haftadan itibaren düşüşe geçeceğini bildirdi. Koca, "Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, yerli aşı TURKOVAC'ın Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını, TURKOVAC'ın pazartesiden itibaren devlet hastanelerinin tamamında uygulanacağını belirtirken "Gelecek haftadan itibaren sadece eğitim-araştırma veya şehir hastaneleri değil, ilçeler de dahil olmak üzere her devlet hastanesinde uygulanmaya başlayacak. Martta da omicron varyantına yönelik TURKOVAC aşısını tamamlamayı düşünüyoruz. TURKOVAC iki haftaya kadar da aile hekimlerine dağıtılacak" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.