Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Şiddete Karşı SAHİM-SEN İş Bırakıyor: ‘’Hekimini Sağlık Çalışanını Koruyamayan Bir Yapının İçindeyiz’’

Tüm Türkiye’yi yasa boğan doktor cinayetinin ardından Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) genel başkanı Akarken ‘’Türkiye dün sadece kıymetli bir hekimini cinayete kurban vermedi, nice kıymetli hekimlerimizin devletlerine olan güven ve inancını da kaybetti. Hekimini sağlık çalışanını koruyamayan bir yapının içindeyiz. 7-8 Temmuz’da acil, yoğun bakım, çocuk, onkoloji, kadın doğum, yaşlı hastalar dışında iş üretmeyeceğiz.’’ dedi.

Konya’da doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından sağlık dünyası ayağa kalktı. Bir türlü sonu gelmeyen aksine her geçen zaman da daha artan sağlıkçıya şiddet Türkiye’nin kanayan yarası olmaya devam ediyor.

Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken de konuya ilişkin açıklamada bulundu:

Akarken şunları vurguladı: ‘’Türkiye bugün bir kıymetli hekimini cinayete kurban verdi. Peki bu ilk mi? Hayır! Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası Mayıs ayında kabul edildi. Maalesef sağlıkta şiddeti önlemeye yeterli olmadı. Hekimini sağlık çalışanını koruyamayan bir yapının içindeyiz. Üzgünüz, sesimizi yetkililer duymuyor ya da duymak İstemiyor.

Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün katledilen hekimin ardından kuru bir taziye mesajı vermekle yetindi. İlerleyen saatlerde ise ‘’halkımızdan hekimine karşı daha büyük bir saygı, daha özenli tutum bekliyorum’’ mesajını paylaştı. Konunun çözümüne yönelik etkili bir açıklaması olmadı. Bunu asla kabul etmiyoruz. Çözümde yer almayanlar, problemin bir parçası olmaktan kaçamazlar.’’

‘’HEKİMLERİMİZ DEVLETLERİNE İNANCINI VE GÜVENİNİ KAYBETTİ’’

Akarken açıklamasının devamında ise şöyle konuştu: ‘’Memleketimizde çalışkan, işinde gücünde olan sağlık çalışanları kaderine terk edilmiş durumda. Türkiye dün sadece kıymetli bir hekimini cinayete kurban vermedi, nice kıymetli hekimlerimizin devletlerine olan güven ve inancını da kaybetti. Biz bu sağlık sisteminin düzelmesi için gerekli sabrı gösterdik. Lakin sabrımız kalmadı. 7-8 Temmuz 2022 tarihinde yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda görevimizin başında siyah kıyafetlerimizle olacağız. Acil, yoğun bakım, çocuk, onkoloji, yaşlı kadın doğum hastaları dışında iş üretmeyeceğiz. Amacımız hastanelere başta X-Ray cihazlarının takılması yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasıdır.’’

‘’ACİL GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINMALI’’

Hastanelerdeki güvenlik zafiyetine dikkat çeken Akarken ‘’Devasa şehir hastanesi yapılıyor, güvenliği özel şirkete veriliyor. Hasta yakını elini kolunu sallayarak üstelik silahlı hastaneye giriyor ve 47 yaşında üstelik geçici görevlendirmeyle gelen Kardiyoloji uzmanı Uz. Dr. Ekrem Karakaya’yı hedef alarak hastası vefat etti diye öldürüp intihar ediyor. Değerli hekimimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. SAHİM-SEN olarak güvenlik zafiyetini kabul etmiyoruz. Kapatılan Asker Hastaneleri’nde uygulanan güvenlik talimatlarına benzer tedbirlerin hastanelere ivedilikle gelmesini talep ediyoruz. Bu tarz elem verici hadiselerin tekerrür etmemesi için hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarını korumak için acele güvenlik tedbirlerinin alınması gerekmektedir. İlgili makamları acilen göreve davet ediyoruz.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.