‘Çatlak’ İstanbul’da İlk Kez İstanbul Film Festivali’nde!

Fikret Reyhan’ın yazıp yönettiği “Çatlak”, İstanbul’da ilk kez 40. İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşuyor. Yapımcılığını Nizam Reyhan’ın üstlendiği film, festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Altın Lale için jüri karşısına çıkacak.

İlk gösterimini yaptığı 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde eleştirmenlerin övgüleriyle karşılanan film, Jüri Özel Ödülü’nü almış, kadın oyuncuları Canan Atalay, Elif Ürse, Gülçin Kültür Şahin, Süreyya Kilimci ve Tuğçe Yolcu’ya da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırmıştı. İstanbul’da aynı binada birlikte yaşayan bir ailenin yaşadıklarını anlatan “Çatlak”, tek bir günde geçiyor ve geçmişte ödenmemiş bir borcun aile içinde yarattığı sarsıntıyı anlatıyor. “Çatlak”ın gösterimi Mayıs ayında pandemi koşullarına bağlı olarak sinema salonlarında gerçekleşecek.

2017’de ödüllerle karşılanan ilk filmi “Sarı Sıcak” ile tanıdığımız yazar ve yönetmen Fikret Reyhan’ın yeni filmi “Çatlak”, İstanbul galasını Mayıs ayında İstanbul Film Festivali’nde yapıyor. Festivalin Ulusal Film Yarışması’nda Altın Lale için jüri karşısına çıkacak olan film, İstanbulda ilk kez seyirciyle buluşacak.

İstanbul’da aynı binada birlikte yaşayan bir ailenin hikâyesini konu alan “Çatlak”, tek bir günde geçiyor ve geçmişte ödenmemiş bir borcun aile içinde yarattığı sarsıntıyı  anlatıyor. Aynı ekonomik bağın içinde  aile yapısının ekonomik ve ahlaki arka planını okumaya ve anlamaya çalışan filmin ensemble oyuncu kadrosunda Hakan Salınmış, Hakan Emre Ünal, Tuğçe Yolcu, Süreyya Kilimci, Giray Altınok, Elif Ürse, Mehmet Bilge Aslan, Gülçin Kültür Şahin, Süleyman Karaahmet, Görkem Mertsöz, Emir Ünver, Canan Atalay, Cihat Süvarioğlu ve Taha Bora Elkoca yer alıyor.

Filmin görüntü yönetmenliğini ise, “Sarı Sıcak” filmindeki çalışmasıyla İstanbul, Lecce, Malatya ve Boğaziçi film festivallerinde En İyi Görüntü Yönetmeni seçilen Macaristanlı usta yönetmen Márton Miklauzic yapıyor.

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini yapan “Çatlak”, “Türkiye toplumunu bir odaya sığdırabilme ve dar alanda kamerasıyla insana dair duygusal ve akılcı ilişki ağını bir mikro - kozmos ölçeğinde vurgulama ustalığı” gerekçesi ile jüri tarafından Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’ne değer görülmüş; “yönetmenin kurduğu dünyayı hem tek tek hem de bir arada başarılı bir şekilde taşıdıkları” gerekçesi ile de filmin beş kadın oyuncusuna birden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırmıştı.

Yürütücü yapımcılığını Ragıp Türk’ün, uygulayıcı yapımcılığını ise Cansu Eskiocak’ın üstlendiği filmin yardımcı yönetmenliğini Serap Aydoğan, sanat yönetmenliğini Meral Aktan, ses tasarımı ve miksajını Serdar Öngören ve renklerini Jano Fekete yaptı.

2017’de çektiği ve fabrikaların gölgesinde bir sebze tarlası işletmeye çalışan Mersinli bir ailenin yaşadıklarını anlattığı “Sarı Sıcak”, İstanbul Film Festivalinin Ulusal Yarışması’nda En İyi Film seçilmiş ve En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Kurgu ödüllerini almıştı. Moskova Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Fikret Reyhan, bu yıl çekeceği üçüncü projesi “Cam Perde”nin çalışmalarına devam ediyor.

IMDB | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | VIMEO

ÇATLAK  / FRACTURED

2020 / Türkiye / 82

Renkli, DCP, 2:39, 5.1 Sound, Türkçe

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3-10 Ekim 2020

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü,

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Canan Atalay, Elif Ürse, Gülçin Kültür Şahin, Süreyya Kilimci, Tuğçe Yolcu)

40. İstanbul Film Festivali, Mayıs 2021

Ulusal Uzun Film Yarışması

Yazan ve Yöneten: Fikret Reyhan

Yapımcı: Nizam Reyhan

Yapım: Odeh Films

Oyuncular

Hakan Salınmış

Hakan Emre Ünal

Tuğçe Yolcu

Süreyya Kilimci

Giray Altınok

Elif Ürse

Mehmet Bilge Aslan

Gülçin Kültür Şahin

Süleyman Karaahmet

Görkem Mertsöz

Emir Ünver

Canan Atalay

Cihat Süvarioğlu

Taha Bora Elkoca

Görüntü Yönetmeni: Márton Miklauzic

Kurgu: Fikret Reyhan

Sanat Yönetmeni: Meral Aktan

Yürütücü Yapımcı: Ragıp Türk

Uygulayıcı Yapımcı: Cansu Eskiocak

Yardımcı Yönetmen: Serap Aydoğan

Ses Tasarımı ve Miksaj: Serdar Öngören

Renk: Jano Fekete

Cast Direktörü: Ezgi Baltaş

 

Göçmen işçi olarak İngilterede çalışan Fatih, yine İngilterede çalışan arkadaşı Ayhandan, Türkiyedeki ailesine göndermek üzere yüklü bir miktarda borç almıştır. Fatihin Türkiyeye dönmesinden sonra bile ödenmeyen bu borç Türkiyeye gelen Ayhan ve kardeşi tarafından aileye yapılan bir ziyaret sırasında talep edilir. Aynı binada ve birbiri içine geçmiş bir ekonomik yapı içerisinde yaşayan aile, vicdanlarıyla ekonomik çıkarları arasında sıkışır. Bu borcu tümden veya kısmen ödemenin yollarını ararken, aile içinde gizli kalmış tüm çatışmalar da su yüzüne çıkar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.