Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Dünyaca Ünlü Yıldız Malatya’da

10. Malatya Uluslararası Film Festivali etkinlikleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şehre gelen yabancı sanatçıları ve basın mensupları makamında kabul etti.

Selahattin Gürkan’ın belediye başkalığındaki makamında yapılan toplantıya Tomiris filminin Kazak yıldızı Almira Kirvov, Kazak film yapımcı Maira Karsakbayeva,  Azeri yönetmen Hilal Baydarov, İranlı yapımcılar Zöhre Khalaflou, Faycal Hassairi ve İranlı fotoğraf sanatçısı Milad’ın yanı sıra ulusal ve yerel basından pek çok basın mensubu katıldı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantı da Gürkan, sanatın ve sanatçıların yaşadığı zorluklar ve sorumluklarından bahsederek, ‘’Sanatın evrensel ve ortak bir dili var. Sanatçıları bütün insanlığın sorunlarını ve sorumluluklarını gözeten insanlar olarak görüyoruz’’ dedi.

Almira Kirvov ise Malatya film festivalinin önemine dikkat çekerek, ‘’Bu film festivali sadece Türkiye’nin değil Türki cumhuriyetlerin yanı sıra İran, Suriye, Irak ve çevre ülkeler için de önem teşkil ediyor’’ diyerek görüşlerini belirtti.

Tüm basın mensuplarına memleketlerini soran Başkan Gürkan’ın Malatya’ya üçten fazla ziyaret eden muhabirleri Malatyalı ilan etmesi kahkahaları da beraberinde getirdi.


Oyuncu İnan Ulaş Torun, Tiyatro Topluluğu Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

10. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Oyuncu İnan Ulaş Torun İnönü Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencileriyle tiyatro kulübünde bir araya gelerek öğrencilerin merak ettikleri sorular eşliğinde bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğrencilere tavsiye olarak hayatta her türlü anlamda kirlenmelerini fakat oyunculuk anlamında kirlenmemeleri gerektiğini söyleyen oyuncu İnan Ulaş Torun, “Oyunculukta bir şeyleri yaşarsın tortusu kalır. Eğer gerçekten o tortu kalıyorsa oyunculuğun faydası olur yoksa bu oyunculuk olmaz. Bazılarımız çok yaralanıyor bazılarımız az yaralanıyor ama yaralanmadan da büyüyemiyoruz. Hem iyi bir insan olmak hem de iyi bir oyuncu olmak için maalesef yaralanmak gerekiyor. Bunun farkında olup en az hasarla hayatınızda tortu bırakın” şeklinde konuştu.

Bu tiyatro kulübünde bulunan öğrencilerin bir anlam arayışı içinde olduklarını düşündüğünü ve onların sadece soru sormak ve mutlu olmak için bile tiyatro kulübünde bulunabileceklerini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tiyatro maalesef herkesin bildiğini zannettiği ama bilmediği bir alandır. Tiyatro şu anda var olan en iyi sanat dalı. Tiyatroda derdin olacak ve sahnede çırılçıplak olacaksın. Sahneye çıktığında neysen o olursun onu insanlar tarif edemez ama anlarlar. Sanatta böyle bir şey vardır. Oyunculuk her yerde oyunculuktur. Oyunculuk rağmen yapılan bir şeydir ve farklı dinamikleri vardır ama tiyatro hayat gibi başlayan ve biten bir bütündür”.

Tiyatroda her zaman önce büyük yapılmasını korkarak küçülme olmaması gerektiğini çünkü küçülürseniz büyüme ihtimaliniz olmadığını vurgulayan Torun, “Çok klişe ama doğru bir laf vardır. Sinema pişmanlık sanatıdır derler. O yüzden her filmimi bir daha çekmek istiyorum. Sahnede yaşadığım moral bozukluğu durumlarında ise beni izleyen ya da izleyecek olan insanlara ve kendi mesleğime olan saygımı hatırladığımda moralimi topluyorum. Hayatımda yaşadıkça karşıma çıkan ilginç insanların rollerini oynamak isterdim. Bence aramızdaki bir an var önce onu bir durduruyoruz sonra onu büyütüyoruz, eğip büküyoruz işte sanat böyle bir şeydir” ifadelerini kullandı.

“Mutluluk Yaşanmaz Anımsanır”

Son olarak tiyatro topluluğu öğrencilerine tavsiyelerde bulunan oyuncu Torun, “Oyuncu Yıldız Kenter, bir gün dersimizde ‘Mutluluk yaşanmaz anımsanır’ şeklinde bir söz söylemişti. Bu söz benim hayatımda oyunculuk anlamında çok şey değiştirmişti. O yüzden karakterin öncesine ve sonrasına bakın. Karakter önce ne yaptı, sonra ne yapacak ve şimdi ne yapıyor. Şunu hiç unutmayın bu hayatta birebir duyguyu oynamak kadar anlamsız bir şey yoktur. Hiçbirimiz birebir duygularımızla yaşamıyoruz hep başka türlü davranıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.