Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk Sertab Erener

‘Hayaletler’ Avrupa’da, Sinemalarda

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği Hayaletler, Almanya, Fransa ve İsviçre’de sinemalarda gösterime giriyor. Berlin, Hamburg, Zürih, Bern, Cenevre ve Lozan’ın da aralarında olduğu 15 şehirde birden gösterimde olacak film ayrıca, Paris’te düzenlenen Festival Close-Up’ta ve bu yıl 15.si yapılacak Cinéalma festivalinde Fransız sinemaseverlerle buluşacak.

Yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği Hayaletler, geçtiğimiz ay HBO Europe’un programına seçilerek Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya, Bosna-Hersek ve Litvanya’nın da bulunduğu 15 Avrupa ülkesinde çevrimiçi gösterime girmişti. Ülkede elektriklerin kesildiği bir günde geçen ve dört farklı karakterin kesişen hikâyelerini konu alan filmde, Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir rol alıyor. Kurgusunu Ayris Alptekin, görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk ve müziklerini de Ekin Fil’in yaptığı Hayaletler, Türkiye’de sinemalarda özel gösterimlerle seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği Hayaletler, Ekim ayı boyunca Almanya, Fransa ve İsviçre sinemalarında seyirciyle buluşuyor. Film, Almanya’nın Berlin, Hamburg, Regensburg ve Leipzig şehirlerinde; İsviçre’de de Zürih, Bern, Basel, Cenevre, Lozan, La Chaux-de-Fonds, Winterthur, St Gallen ve Neuchâtel şehirlerinde sinemalarda gösterime girecek.

Hayaletler ayrıca, 13-19 Ekim tarihlerinde Paris’te düzenlenecek Festival Close-Up’ın Panorama bölümünde; 15-24 Ekim tarihlerinde de, bu yıl 15.si yapılacak Cinéalma festivalinde Fransız sinemaseverlerle buluşacak.

Eylül’de WarnerMedia televizyon kanalı HBO Europe’un programına seçilen ve aralarında Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya, Bosna-Hersek ve Litvanya’nın da bulunduğu 15 Avrupa ülkesinde birden gösterilen Hayaletler, Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, İrlanda, İzlanda, Danimarka, İsveç, Norveç, İtalya’nın da olduğu otuz MUBI ülkesinde çevrimiçi gösterimini sürdürüyor.

Dünya prömiyerini yaptığı 77. Venedik Film Festivali’nde Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nın (Venice International Film Critics' Week) Büyük Ödül’ünü alan Hayaletler; Türkiye prömiyerini yaptığı 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında ödüllerin sahibi olmuştu. Film ayrıca, 61. Selanik Film Festivali’nde İnsani Değerler Ödülü ve Sinema ve Televizyonda Çalışan Kadınlar Ödülü’nü almış, 36. Varşova Film Festivali'nde de Genç FIPRESCI Jürisi tarafından En İyi Film seçilmişti.

Türkiye’nin tamamında saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçen Hayaletler, İstanbul’un Sucular mahallesinde o gün yaşananları dört farklı karakterin iç içe geçen hikâyeleri üzerinden anlatıyor. Başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemirin paylaştığı Hayaletler”in görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin ve sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk üstlenirken, müziklerini de bağımsız müzisyen Ekin Fil yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.