Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu

Kafes 26 -27 Ekim'de İstanbul'da Gösterime Giriyor

Antalya Film Festivali’nden iki ödülle dönen “KAFES” filmi, 9. Boğaziçi Film Festivali kapsamında 26 Ekim’de Beyoğlu Atlas Sineması’nda, 27 Ekim’de de Kadıköy Sineması’nda gösterime girecek.

 

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Tarhan Karagöz’ün “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü Özay Fecht’in de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü aldığı KAFES filmi, İstanbul seyircisi ile buluşuyor. 

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Film Ödülü” için yarışacak olan KAFES, 26 Ekim’de Beyoğlu Atlas Sineması’nda saat 18.30’da perdeye çıkacak. Film 27 Ekim’de de Kadıköy Sineması’nda saat 13.00’de gösterimde olacak.

Yönetmen, senarist, fotoğraf sanatçısı Cemil Ağacıkoğlu’nun dördüncü uzun metraj filmi “KAFES”, on kişilik bir teknik ekiple çekildi. Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Özay Fecht, Mehmet Esen, Sema Poyraz, Sencar Sağdıç, Sonat Dursun, Görkem Yeltan, Gökhan Soylu, Erkan Atbaş, Maria Gavril, İlyas Özçakır’ın rol aldığı film, sıra dışı senaryosu ve hikâye kurgusuyla ön plana çıkıyor.

Eski polis memuru Hasan, işini kaybettikten sonra İstanbul’un arka sokaklarında, kimsesizlerin ve göçmen kadınların konakladığı bir motelde çalışmaya ve yaşamaya başlar. Motel sakinlerinden 50’li yaşlarındaki İlona ile arkadaş olur. Hasan’ın amacı avukat için gereken parayı biriktirip, mahkemede adını temize çıkarıp mesleğine geri dönmektir. Meslekten atılması için kendisine tuzak kurduğunu düşündüğü eski arkadaşı Yahya’yı takip eder. Mahalledeki bir cinayet ve İlona’nın ansızın kaybolması Hasan’ın içindeki karanlığı ve paranoyayı büyütür. Çaresiz bir anında Yahya’dan yardım ister, fakat Yahya hiçbir pişmanlık belirtisi göstermeden yardım etmeyi reddeder. Adaletin sağlanacağına dair inancını tümden yitiren Hasan, Yahya ile hesabını kendisi kapatmaya karar verir.

Yapımcılığını Sezgi Üstün San’ın üstlendiği, Sezz Film yapımı KAFES, yönetmen ve senarist Reis Çelik’in başkanlık edeceği Boğaziçi Film Festivali’nde Altın Yunus için yarışacak. vegajanas

 

KAFES

Süre: 90 dakika / Türkçe

 

Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu

Senaryo: Cemil Ağacıkoğlu

Yapımcı: Sezgi Üstün San (Sezzfilm)

Oyuncular:

Tarhan Karagöz (Hasan)

Murat Kılıç (Yahya)

Özay Fecht (Ilona)

Görkem Yeltan (Aysel)

Mehmet Esen (Turgut)

Sema Poyraz

Sencar Sağdıç

Görkem Yeltan

Gökhan Soylu

Sonat Dursun

Erkan Atbaş

Maria Gavril

İlyas Özçakır

Görüntü Yönetmeni: Fırat Lita Sözbir

Kurgu: Osman Bayraktaroğlu

Sanat Yönetmeni: Arzu Ağacıkoğlu

Yardımcı Yönetmen: Hale Tümer

Uygulayıcı Yapımcı: Cem Baza

Ses Miksaj: Yalın Özgencil (PostBıyık)

Renk Düzeltme: Ercan Küçük

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.