Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Ak Portföy 2021’de Özel Sektör Portföy Yönetim Şirketleri içinde Lider Oldu

2021 yılı sonu itibariyle, SPK verilerine göre 100 milyar liranın üstünde varlık büyüklüğü ile ‘Türkiye’nin en büyük özel sektör portföy yönetim şirketi’ olan Ak Portföy, Türkiye’deki tüm Tefas fonları arasında getiri şampiyonluğunu da elde etti.

Kurulduğu 2000 yılından bu yana yatırımcıların değişen ihtiyaç ve beklentilerini odağa alarak yenilikçi ürün ve hizmetler sunan Ak Portföy, SPK verilerine göre, 100 milyar liranın üzerinde varlık büyüklüğü ile 2021 yılı sonu itibarıyla ‘Türkiye’nin en büyük özel sektör portföy yönetim şirketi’ oldu. 

 

Ak Portföy, Türkiye'deki tüm Tefas fonları arasındaki getiri şampiyonluğunu da elde etti. 2021’de TEFAS’ta en yüksek getiriyi sağlayan 4 fonun 3’ü Ak Portföy’e ait. Bu yıl ayrıca Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre emeklilik fonları arasında getiri şampiyonluğunu da yine Ak Portföy elde etti. 

“İşimiz yatırımcılarımızın tasarruflarına değer katmak”

Ak Portföy’ün 2021 yılında sağladığı başarıları ve büyümeyi değerlendiren Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, her zaman yatırımcıların tasarruflarına değer katacak yenilikçi ürün ve hizmetlere odaklandıklarını belirterek, “İşimiz yatırımcılarımızın tasarruflarına değer katmak. Bu anlayışla yatırımcılarımızın değişen ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak dünya standartlarında yeni nesil ürün ve hizmet üretiyoruz” dedi. 

Ersarı, Ak Portföy olarak, sektörün en geniş yatırım evrenini yatırımcılara sunduklarını ve yenilikçilik misyonunu önümüzdeki dönemde özellikle farklı varlık sınıfları ve temalarda yeni ürünler geliştirerek sürdüreceklerini ifade etti. Bu anlayışla geliştirdikleri fonların yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Ersarı, “2021 yılında teknolojiden, yenilenebilir enerjiye, sağlıktan turizme kadar çok çeşitli temalarda fonlar geliştirerek yatırımcılarımıza sunduk. Yatırımcıların değişen ihtiyaçlarını odağa koyarak geliştirdiğimiz ürünlerimize gösterilen bu yoğun ilginin de etkisiyle Ak Portföy olarak 2021 yılı sonu itibarıyla 100 milyar 

TL’yi aşan varlık büyüklüğü ve yüzde 15,4’lük pazar payı ile özel sektör portföy yönetim şirketleri içinde lider olmayı başardık. Sağladığımız bu başarıyı, kendilerini yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını anlamaya, bu ihtiyaçlara uygun çözümler üretmeye adanmış çalışanlarımızın bilgi, deneyim ve özverili çalışmalarına ve yatırımcılarımızın bize olan ilgi ve güvenlerine borçluyuz. Ak Portföy olarak gelecek yıllarda da bu başarımızı sürdürerek tasarruf sahiplerine değer katacak ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.