Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI ihracat

Caresse Bodrum Da Açılan Dharma Detoks Klinik, Sonbahar Özel Programlarına Devam Ediyor

Uluslararası otel zinciri Marriott International’ın, The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum’daki ilk resort oteli Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum’un sonbahar sezonunda da misafirlerine çok özel ayrıcalıkları devam ediyor. Bu ayrıcalıkların en değerli hizmetlerinden biri de “yeniden iyi olacağız” mottosu geliştirilen Caresse Bodrum bünyesinde  Dr.Buğra Öktem işbirliği ile gerçekleştirilen  “Dharma  Detoks Klinik” oldu.

Bodrum ve Bitez koyu arasında bulunan Asarlık Mevkii'nin en sakin ve gizli noktasında konumlanan Caresse Bodrum bünyesinde  Dr.Buğra Öktem işbirliği ile  açılan “Dharma Detoks Klinik”,  Ayurvedik başta olmak üzere özel Detoks programları ile, misafirlerine ruhen ve bedenen yenilenme ve aydınlanma fırsatı sunan uzun dönem bir program olarak sonbahar aylarında da devam ediyor. Ruhu ve bedeni arındırmaya yönelik gerçekleşen yaşam sanatı programı, detoks, spa, doğa aktiviteleri, Ayurvedik eğitimler ve yoga çalışmalarını kapsayan detaylı bir program olarak Caresse Bodrum misafirlerine sunuluyor.

Anlamını evrenin düzenini ve ruhsal gelişimi sağlayan kozmik doğa yasalarından alan “Dharma”  Hindu öğretilerine göre, ruhumuzun kodlarını bu hayatta hangi amaç ile gerçekleştireceğimizle bağlantılı. Dharma, özümsenerek düşünüldüğünde “yaşam amacı” ve “aydınlanma” anlamı taşıyor.  

Dr. Buğra Öktem, insan mutluluğu ve sağlığını fiziksel ve ruhsal bütünlük içerisinde değerlendiren pratiklerini Caresse Bodrum’un pozitif atmosferinde sunmayı sürdürüyor. Dr.Buğra Öktem’in bizzat başında olduğu   Caresse Bodrum’da yer alan “Dharma Detoks Klinik”’de misafirleri gerçek bir Detoks ve Antiaging deneyimi bekliyor. Caresse Bodrum’da “Dharma Detoks Klinik”’in hizmetlerini almak isteyen misafirler, modern tıbbın laboratuvar testleriyle sonuçları ölçülebilen bir detoks deneyimi yaşıyorlar.

Misafirin; Ayurvedik Prakruti (Beden Tipi) ve Vikruti (sorunları/ihtiyaçları) dışında fiziksel ve psikolojik dengeleri de dikkate alınarak özel olarak hazırlanan bu Ayurvedik Detoks programı, yedi ve ondört günden oluşan paketler halinde misafirlerin tercihine sunuluyor. Programın ilk aşamasında misafirler Beden Tipi Testini yanıtlıyor ve misafirin doğuştan gelen Beden Tipi (Prakruti’si) tespit ediliyor. Dr.Buğra Öktem tarafından danışanın Ayurvedik nabız ve dil muayenesi yapılıp Prakruti ve Vikruti bilgileri öğrenilerek yol haritası çıkartılıyor. 

Dr.Öktem tarafından özel olarak hazırlanan beslenme programı, Ayuverdik diyetine paralel bir şekilde sunuluyor. Bu beslenme düzeni; sindirim, bağışıklık, boşaltım sistemini desteklerken dengeli bir enerjiye sahip olma olanağı sağlıyor. Bu doğrultuda programdaki tüm besinler tamamen doğal ve taze ürünlerle hazırlanıp, koruyucu içermiyor. Sindirimi hızlandıran (Kapha dengeleyici) yemekler,  stres kontrolü sağlayan (Pitta dengeleyici) yemekler ve dinginleştirici (Vata dengeleyen) yemekler, misafir odalarına konulan aromaterapi ve farklı bitkisel içecek karışımları ile destekleniyor. Dr.Öktem tarafından hazırlanan Virechana günü için özel Ayurvedik Kitchari, yemek eğitim ve Ayurveda yaşam stili ile ilgili seminerler misafirlerin hayat boyu takip edebilecekleri bir yaşam tarzının anahtarı olma niteliği taşıyor. 

Dr.Buğra Öktem, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde eğitim aldı. Doktorluğa devam ederken Ayurveda’nın sağlığa bakış açısı ilgisini çektiği için, konuyu çıkış yerinde öğrenmek amacıyla Hindistan’a gitti. Burada Ayurveda konusunda Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından En İyi kabul edilen Gujarat Ayurved University’de 2002-2003 yıllarında eğitim aldı. Bu çalışmaların birikimleriyle hizmet verme amacıyla, 2006 yılında İstanbul Nişantaşı'nda Merkezini açtı. Merkezde Ayurveda’yı temel alan, yer yer farklı başarılı yöntemleri de ekleyerek Detoks ve Antiaging tedavileri uyguluyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.