Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Dr.Pepper Da Tamam.. Sıra Pepsi'de..

-Dünya meşrubat piyasası Türklerin eline geçiyor. Coca Cola'daki Muhtar Kent döneminden sonra Amerika'nın efsanevi meşrubatı Dr.Pepper'in CEO'luğuna da bir Türk atandı: Ozan Dökmecioğlu



-Dünya meşrubat piyasasının zirvesindeki firmaların CEO'luklarına Türklerin atanması sosyal medyada, "Sıra Pepsi'de..." esprilerinin yapılmasına neden oldu.

ANKARA (ANKA) - Coca Cola'dan sonra dünyanın en büyük meşrubat ve gıda gruplarından biri olan, Amerika'nın efsanevi meşrubatı Dr.Pepper'in de üreticisi olan Keurig Dr Pepper grubunun CEO'luğuna bir Türk getirildi. Kıbrıslı Türk Ozan Dökmecioğlu Keurig Dr.Pepper grubunun İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak görevlendirildi.

-SIRA PEPSİ'DE...

ABD'nin en başarılı işadamlarından biri olan Ozan Dökmecioğlu'nun Keurig Dr. Pepper CEO'luğuna getirilmesi Türk iş dünyasında sevinçle karşılandı. Atamanın duyulmasından sonra Türk işadamı Muhtar Kent'in 2019'da sona eren Coca Cola CEO ve YK Başkanlığına atıfta bulunularak "Sırada Pepsi var..." şeklinde espriler yapıldı.

Ozan Dökmecioğlu'nun CEO'luğuna getirildiği Keurig Dr.Pepper 2018'de bir birleşmeyle oluştu. ABD'nin 137 yıllık efsanevi meşrubatı bu tarihten itibaren sözkonusu firma tarafından üretilmeye başlandı.

-DR. PEPPER'İN BAŞINDA BİR ODTÜ'LÜ...

Magosa'da doğan ve Magosa Türk Maarif Koleji’nden mezun olan Ozan Dökmecioğlu grupta finans müdürlüğü (CFO) görevini yürütüyordu.

Birleşme öncesinde Keurig Green Mountain’ın Finans Direktörü olarak görev yapan Dökmecioğlu, KGM’ye Kellogg Inc.’den katıldı ve 2012-2016 yılları arasında Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı, Kuzey Amerika Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı, Avrupa Finans Direktörü olarak görev yaptı. 2012 yılında Kellogg’a katılmadan önce Dökmecioğlu, kariyerini ABD, Avrupa ve Orta Doğu’da Kraft Foods Inc., Cargill Inc. ve Arthur Andersen ile finans yöneticiliği görevini sürdürdü. Dökmecioğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden İşletme alanında lisans derecesine ve Harvard Üniversitesi’nden Proje Yatırım ve Değerleme Yönetimi sertifikasına sahiptir.

-TÜRKİYE'DE RAFLARDA YOK !

ABD'nin efsanevi meşrubatlarından Dr.Pepper bir buçuk asra yakın geçmişine karşın Türkiye'de mağaza raflarında bulunmuyor. Dr. Pepper özellikle Barry Manilow'un yazdığı tanıtım müzikleri, yenilikçi ve şahin pazarlama politikalarıyla 1970'lerden itibaren bütün kıtalarda küresel bir marka haline gelmişti.

Keurig Dr.Pepper'e bağlı diğer markalardan bir bölümü şöyle:

Kahveler: Caribou Coffee, Gloria Jean's Coffee, Kahlua, Orient Express.

Meşrubat: Dr.Pepper, 7 Up, Schweppes, Sunkist, RC Cola.

Çay ve Sular: Schweppes, Evian.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.