Gaziantep' İn Ünlü Tatlıcısı Onur İbili’ Den "Ramazan Tercihi Susatmayan Baklava!"

Ramazan ayının vazgeçilmesi iftar sonrası yenilen tatlılar. Özellikle de baklavaya oranla şerbeti ve şekeri az olduğu için susatmayan bülbül yuvası en çok tercih edilen tatlıların başında geliyor. 

Satışlar arttı

Ramazan ayıyla birlikte bülbül yuvası tatlısının satışlarının arttığını belirten Küşleme Kebaphan'ın sahibi Onur İbili, “Baklava kültürünün yaygın olduğu Gaziantep’te, bu tatlı daha az susattığı için oruç tutanlar tarafından çok tercih ediliyor. Susatmama sebebi de baklavaya oranla çok az bir şerbeti var. Şeker oranı da az olduğu için hem hafif hem de lezzetli bir tatlı oluyor. Ama en az baklava kadar da lezzetli” dedi. 

Yapımı meşakkatli

Bülbül yuvası hakkında bilgi veren İbili, “Gaziantep'in eski tatlılarındandır. Tek kat ince bir hamur ile yapılıyor, üzerine sadece fıstık dökülüyor. Yapımı meşakkatli olmasının yanı sıra lezzetine de doyum olmuyor.   Zaten yıllardır bu Gaziantep'in tükettiği özel bir tatlıydı. Bu tatlıyı herkes artık yavaş yavaş biliyor ve duyuyor. Gaziantep'in yanı sıra hem şehir dışından hem de yurt dışından müşterilerimiz severek yiyorlar" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.