Öne Çıkanlar chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Vajinismus

Hem Tarlada, Hem Şehirde: Discovery Ve Save The Children Yardım Kitleri Dağıtıyor

Discovery ve Save the Children Türkiye, süregelen COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında dağıttığı hijyen kitleriyle ihtiyaç sahiplerinin salgından korunmalarına destek oldu.

Discovery medya grubunun RISE girişimi (Eşitsizliği Azaltıp Ekonomik Güçlenmeyi Destekleme Fonu), Discovery’nin adalet ve eşitlik için mücadele etmeye ve temel insan ihtiyaçlarına ve eğitim programlarına erişim sağlamaya yönelik küresel sosyal sorumluluk projesidir. Discovery ve Save the Children birlikte, 22 ülkede 10 milyon insana gıda, barınma ve eğitim gibi temel insani ihtiyaç desteği sağlıyor.

COVID-19 salgını döneminde Şişli Belediyesi'nde yaşayan ihtiyaç sahibi nüfusa, Şişli Belediyesi'nden lojistik destekle hijyen kitleri ulaştırıldı. Yararlanıcılar, Belediyenin “Komşu Masa” adlı Acil Destek Hattı’na başvuranlar arasından belirlendi. Belediye, COVID-19 salgını sırasında Şişli'de yaşayan ihtiyaç sahibi nüfustan çok sayıda destek talebi almaktaydı. Discovery, Rise projesi kapsamında bu tür ihtiyaçlara cevap vermede çok etkili oldu.

Dağıtımlar için Save the Children, Şişli Belediyesi ile koordineli çalışarak Ağustos 2020'de ihtiyaç sahibi hanelere destek sağlamaya başladı. Ekim 2020'de toplam 1145 kitin Şişli Belediyesi'ne teslim edilmesiyle bu dağıtımın kapsamı COVID-19 nedeniyle karantina altında olan ihtiyaç sahibi haneleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Temmuz 2021’e kadar 1110 kit dağıtıldı.

Discovery ve Save the Children Türkiye işbirliklerini 2021 yılında da devam ederek Ordu’nun Perşembe ilçesindeki mevsimlik tarım işçisi ailelere ulaşmayı planlıyor.

Ağustos 2021'de fındık hasadı sırasında, işçilerin çocukları için çocuk bakım modeli ve güvenli alan sağlayacak pilot yaz okulu uygulaması hayata geçirilecek. Discovery ve Save the Children Türkiye olarak, bu projede yer alan 500’e yakın ihtiyaç sahibine kitap, oyun ve kırtasiye malzemeleri gibi materyallerden oluşan eğitim ve psikososyal destek (PSS) kitlerinin dağıtılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.