Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri gündem özeti süt

Kervan Gıda Avrupa'da Güçleniyor

85 ülkeye ihracat yapan yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, KAP’a yaptığı açıklama ile gümrük vergisi avantajlarından faydalanmak, coğrafi riski dağıtmak ve Avrupa modern kanalındaki Bebeto markasının konumunu güçlendirmek için stratejik hedeflerine uygun bir şirket ile hisse alımına yönelik olarak ön protokol imzaladığını duyurdu.

Aralık ayının ilk haftasında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Kervan Gıda, halka arz izahnamesi ve fon kullanım raporunda da bahsedildiği gibi Avrupa’daki yatırımlarına devam ediyor. 

Kurum, KAP’a yaptığı son açıklamada; uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda Avrupa Birliği sınırları içerisinde gümrük vergisi avantajlarından faydalanmak, coğrafi riski dağıtmak ve Avrupa modern kanalında Bebeto markasının konumunu güçlendirmek için yapılan araştırmalar sonucunda stratejik hedeflerine uygun bir şirket ile hisse alımına yönelik ön protokol imzaladığını duyurdu. 

Kervan Gıda, Avrupa Birliği sınırları içerisinde faaliyet gösteren potansiyel hedef şirketlerin belirlenmesi hususunda KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. ile finansal danışmanlık anlaşması imzalamıştı. 

Hukuk ve finansal durum tespit çalışmaları tamamlandı

Kervan Gıda, KAP açıklamasında KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş. ile vergi, hukuk ve finansal durum tespit çalışmalarının tamamlanması için sözleşme imzaladığını bildirdi. Hedef şirket ile hisse alımına yönelik ön protokolün imzalandığını açıklayan kurum, işlemin tamamlanması için bağlayıcı hisse devir sözleşmesinin imzalanmasını ve sözleşmelerdeki düzenleyici otoritelerin onaylarının alınması dahil kapanış koşullarının gerçekleşmesini beklediğini duyurdu. İşlemlerin 15 Mart 2021’e kadar tamamlanacağı öngörülüyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.