Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen Ebru Gündeş İrem Derici Hadise tarkan kıbrıs ambulans İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu çin

Teknopark İstanbul, IDEF’21’de, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Savunma Sanayiinin Dev Şirketleriyle Kritik Anlaşmalara İmza Atıyor!

Teknopark İstanbul, 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’21’de; Savunma Sanayii Başkanlığı ve savunma sanayinde faaliyet gösteren 5 vakıf şirketi ve 1 özel şirketle kritik anlaşmalara imza atıyor.   

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Teknopark İstanbul arasında düzenlenecek “Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı” iş birliği protokolü imza töreni Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Teknopark İstanbul; ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, TEI ve BMC ile gerçekleşecek girişimcilik faaliyetleri özelinde “Stratejik Çözüm Ortaklığı” iş birliği protokolü imza töreni ise kurumların üst düzey yöneticileri ve Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan’ın katılımıyla yine aynı saatlerde fuar alanında düzenlenecek.

Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı; Türkiye’nin siber güvenlik alanında yerli ve yenilikçi teknolojilerle kalkınmasına ivme kazandıracak!

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Teknopark İstanbul arasında imzalanacak “Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı” kapsamındaki iş birliği protokolüne yönelik çalışmalar Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi binasında açılacak Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik kuluçka merkezinde hayata geçirilecek. Programın yürütülmesi Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi ekibi önderliğinde Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ekibi koordinasyonunda olacak.

Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı ile COVID-19 salgını öncesi ve sonrası hızla devam eden dijital dönüşümün beraberinde getirdiği siber tehditlere karşın yenilikçi siber güvenlik girişimlerin artması, siber saldırıların azalmasına katkı sağlanması ve kurulacak olan yeni siber güvenlik merkezlerine altyapı faaliyetlerinde farklı bakış açısı kazandırılması hedefleniyor. Öte yandan program kapsamında; yenilikçi iş fikrini prototip aşamasına getirmiş siber güvenlik girişimlerin yaşadıkları sorunlara çözüm yolları bulunması, global pazara açılmalarındaki engellerin kaldırılması, iş birlikleri kurabilmeleri ve global başarı yakalamaları sağlanacak; eğitimler, teknik mentorluk ve danışmanlık, psikolojik destek, yatırıma erişim, pazarlama desteği, altyapı imkanları gibi son derece önemli kalemler, hedeflerin gerçekleşmesi için çok sayıda üniversite ve kurumsal firmaların iş birliği ile sunulacak. Ekosistem ile oluşturulan iş birlikleriyle birlikte; ülkemizin kalkınmasına, büyüme endeksinde yükselmesine ve istihdamın artışına katkıda bulunulması ve uluslararası arenada yer edinilmesi hedefleniyor. 

Savunma sanayiinin devleri Cube Incubation desteğiyle daha güçlü rekabet kapasitesine ulaşacak

Teknopark İstanbul ile savunma sanayi şirketleri arasında imzalanacak “Stratejik Çözüm Ortaklığı” iş birliği protokolü ile Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi binası içerisinde iş ortaklığı modeli oluşturulacak. Program çerçevesinde, stratejik çözüm ortaklarıyla kurumsal iş birliği, açık inovasyon, kurum içi girişimcilik ve girişimcilik faaliyetleriyle birlikte girişimcilere yönelik destek programları düzenlenecek. İlk aşamada 6 kurum arasında imzalanan protokolün; teknoparkların, uydu ve ortak kuluçkaların, farklı vakıf ve Milli Savunma Bakanlığı şirketlerinin ve özel sektörün katılımıyla genişlemesi hedefleniyor. Protokol; çalışmalar sonucunda oluşturulacak etkin yönetim sistemi, açılacak yetenek havuzu, taraflar arasında gerçekleşecek bilgi ve deneyim paylaşımı daha etkin hale gelecek.

Program kapsamında kuluçka hizmetlerinin daha hızlı, daha etkin ve daha verimli yönetilmesinin sağlanması ve stratejik çözüm ortakları için de daha güçlü bir rekabet kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. Protokol kapsamında Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation, stratejik çözüm ortakları adına açık inovasyon programının tanıtımının yapılması, girişimci başvuru süreçlerinin yönetilmesi, stratejik çözüm ortaklarının ihtiyaç duyabileceği girişim özelliklerinin belirlenmesi, başvuran girişimlerin değerlendirilip stratejik çözüm ortaklarıyla eşleştirmesinin yapılması, altyapı imkanlarından yararlandırılması, ofis desteği sağlanması, mentorluk hizmeti verilmesi, ürün ve hizmetlerinin satış ve pazarlanması gibi kritik destekler sunacak. Program sürecinde performans ölçüm ve takibi çerçevesinde Stratejik Çözüm Ortakları için stratejik önem taşıyan teknolojilerde ve sektörlerde tematik çağrı açılarak çağrı bazlı girişimcilik programlarına da destek verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.