Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri atatürk

TOSEF'ten "Tam Kapanma" Açıklaması: "Oto Servisleri Tüm Sektörler İçin  Kritik Önem Taşıyor"

Türkiye çapında 81 ilde, 10 derneğin katılımıyla kurulan ve özel oto servislerinin temsilcisi olan Tüm Oto Servisleri Federasyonu (TOSEF), ülkemizi tehdit eden koronavirüs salgınının kontrol altında tutulmasına yönelik alınan "tam kapanma" kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada, hali hazırda birçok oto servisinin, hasar onarımı ve onarım sonrası araç teslimi için anlaşmalı sigorta şirketlerine ve araç sahiplerine taahhüt verdiği belirtilirken,  tüketicilerin mağduriyet yaşamaması adına, oto servislerinin kısıtlamalardan muaf tutulması talebinde bulunuldu. Ayrıca itfaiye, ambulans gibi kamu araçlarıyla, tedarik zincirinde görev alan tüm karayolu taşıtlarının ve sağlık çalışanları araçlarının olası kaza ve arıza durumuna karşın, oto servislerinin kritik önem taşıdığına dikkat çekildi.

TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu olarak birçok sektör temsilcisinden alınan görüşler doğrultusunda, özel oto servislerinin ortak probleminin servislerde tamirat ve onarım için bekleyen hasarlı araçlar olduğuna dikkat çekildi. Binlerce aracın, pandemi etkisiyle aksayan yedek parça tedarik zinciri sebebiyle onarım sırası beklediğinin altını çizen  TOSEF Başkanı Ünal Ünaldı "Oto servisleri, hasarlı araçların onarımı ve sonrasında belirli tarihlerde teslimi için anlaşmalı sigorta şirketlerine ve araç sahiplerine taahhüt vermektedir. Tam kapanmanın başlayacağı 29 Nisan Perşembe gününe kadar binlerce hasarlı aracın tamir ve onarım işlemlerinin gerçekleşmesi mümkün olmayacağından, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması adına, Sayın İçişleri Bakanlığı'mızdan oto servislerinin muafiyet kapsamına alınmasını talep etmekteyiz." dedi.

"Araçlarda yaşanabilecek olası arızalar tüm sektörler için hayati önem taşıyor"

Ünaldı, ayrıca oto servislerinin üretim ve tedarik zinciriyle acil durumlar için büyük öneme sahip olduğunu önemle ifade etti: "Ülkemizde yoğun bir şekilde her sektörde ve alanda kullanılan ağır vasıtalar, kargo araçları, ambulanslar, itfaiyeler, çalışan kesimin ihtiyaç duyduğu toplu taşıma araçları, sağlık çalışanı araçları herhangi bir kaza ya da olası arıza durumunda oto servislerinin müdahalesine ihtiyaç duymakta, oto servisleri tüm sektörlerde çarkın sağlıklı şekilde dönebilmesi için kritik önem taşımaktadır. Tıpkı teknik servisler ve lastik tamircileri gibi, oto servislerine de nöbetçi olarak acil durumlara müdahale edebilme imkanı tanınması ve dışarıdan acil durumlar dışında araç kabul etmeden taahhüt edilen araçların tamiratı için çalışma izni verilmesi, tüm mağduriyet ve aksaklıkların önüne geçecektir."  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.