Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Türkerler Holding 2017’de İstihdam Birincisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan istihdam seferberliğinde, 2017 yılında en fazla istihdam yaratan grup olan Türkerler Holding’e, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle Erdoğan tarafından İstihdam Özel Ödülü verildi.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada; “İş dünyamızla birlikte geçtiğimiz yıl mevcut çalışanların üzerine artı 1 olarak başlattığımız istihdam seferberliğini önümüzdeki yıl mevcut çalışanların üzerine artı 2 olarak sürdürme kararı aldık. İnşallah işsizliği ülkemizin gündeminden tamamen çıkartana kadar durmayacak, bu çalışmaları devam ettireceğiz” mesajını verdi.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de, “Geçtiğimiz yıl verdiğimiz sözü yerine getirdik. Şimdi bir söz daha vermek istiyorum. 2018 yılında da bayrağı en önde taşımaya devam edeceğiz. 11 bin 855 yeni istihdam daha sağlayacağız. Türkiye’nin bugün her zamankinden daha hızlı koşmaya, daha fazla üretmeye ihtiyacı var. Son 14 yılda 3 kat büyüyen Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde devamı için, Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi için Türkerler Holding olarak üzerimize düşen sorumlulukları hiç tereddüt etmeden yüklenmeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Türkerler, 2 Yılda 23 bin 96 Yeni İstihdam Sağlayacak

Türkerler Holding, grup şirketleri 2017 yılı içerisinde ağırlıklı olarak sağlık yatırımları için personel istihdam etti. Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde PPP modeliyle yapılan şehir hastaneleri projeleri için toplam 7 bin 639 yeni personel alındı. Grup içinde ikinci sırayı, 2 bin 961 yeni istihdamla inşaat sektörü aldı. Enerji projeleri için 361, VEDAS ve VEPSAS’ta görevlendirilmek üzere 280 yeni personel alindi.

2019 ve 2020 yıllarında hizmete girecek Ankara Etlik, İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleriyle birlikte, ilave olarak yaklaşık 13 bin personel daha istihdam edilecek. Bunun yanında rüzgâr enerjisi YEKA ihalesi kapsamında 2018’de istihdam edilecek 1225 personele ek olarak ilerleyen yıllarda sayı 3 bin 500’e çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.