Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Yerli Netaş Bulut Sunucu için ilk sipariş Turkcell’den

Milli sermayenin yurtiçinde kalması için yerli teknoloji kullanımını artırmak misyonu ile hareket eden Netaş ve Turkcell, “yerli sunucu” üzerinde anlaşmaya vardı. Finans, ulaşım ve telekom gibi kritik sektörlerden kamu ve özel kuruluşların ilgi gösterdiği Netaş Bulut Sunucu’nun ilk siparişini Turkcell verdi.

Netaş Telekom İş Birimi Genel Müdürü Bülent Elönü, “Netaş Bulut Sunucu üretimi ile Türkiye’nin yerli teknoloji kullanımı vizyonunu desteklemeye devam ediyoruz. Ülkemizde yerli teknolojinin en büyük destekçilerinden Turkcell’in de bu konudaki yaklaşımıyla yanımızda yer almasından ve bu alanda önemli bir iş birliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.  Elönü, şunları kaydetti: “Turkcell’in şebeke altyapısını sanallaştırdığı ve üzerinde 4.5G şebekesi dahil telekomünikasyon çözümlerini konumlandırdığı Unified Telco Cloud altyapısında, ilk kez yerli sunucu kullanılacak. Böylelikle telekomünikasyon şebekelerinde ülkemizin yerlilik hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için önemli bir adım olacak.  Netaş Bulut Sunucu, temel telekomünikasyon uygulamalarını üretici bağımlılığı olmadan, daha esnek yapıda ölçekleme yapabilen ve yüksek yedeklilik özellikleri sağlayan Unified Telco Cloud için gereken ihtiyaçlara yanıt veriyor. En yeni teknoloji yetkinliklere sahip sunucular ile sağlanacak sanal altyapı üzerinden Turkcell, bireysel ve kurumsal abonelerine çok daha güçlü yedeklilik ve  kesintisiz iletişim sunmaya devam edecek.” 

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin ise “Güçlü şebeke altyapımızla ve geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojilerimizle Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. ‘Teknolojide üreten bir ülke’ olma vizyonu doğrultusunda Turkcell olarak en önemli odaklarımızdan biri, yerli ve milli teknolojilerin desteklenip artırılması. Bu kapsamda ülkemizdeki teknoloji ekosistemini güçlendirmek amacıyla birçok iş birliği de gerçekleştiriyoruz. Turkcell olarak uzun zaman önce başladığımız dijitalleşme yolculuğuna data, ses ve erişim şebekesinde yaptığımız kritik teknoloji dönüşüm çalışmaları ile devam ediyoruz.  2017’de kendi kurduğumuz Telco Cloud altyapımızın en kritik bileşenlerinden biri olan sunucularda yerli ve çevreci Netaş Bulut sunucularını kullanmak, yerlilik odağımız açısından da önemli bir adım olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.