Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener A Milli Kadın Voleybol Takımı Akşener ABD Başkanı Donald Trump İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediyesi Hakkari

CHP’li Bayır'dan Destek Dalışı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, amatör spor kulüplerinin yaşadığı maddi sıkıntıya dikkat çekmek amacıyla Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Sualtı branşı ile birlikte Seferihisar Sığacık’ta destek dalışı yaptı.


Amatör spor kulüplerinin yaşadığı maddi sıkıntılara dikkat çekmek isteyen CHP’li Bayır,  Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Sualtı branşı ile birlikte Seferihisar Sığacık’ta destek dalışı gerçekleştirdi. 2012’de 5393 sayılı Belediye kanununda yapılan değişiklikle, belediyelerin sporu teşvik amacıyla yapacakları nakdi yardımın bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın binde yedisini geçemeyeceğini hatırlatan Bayır, “Yani Belediyelerin, Amatör Spor Kulüplerini teşvik etmek amacıyla yapacakları nakdi yardım arttırılması gerekirken, tam tersi bir şekilde düzenleme yapılarak, binde beş oranında azaltıldı. Böylelikle, amatör kulüplerimizin alacağı maddi destek en aza indirgenerek, geleceğimizin teminatı gençlerimize, sokaklar adeta adres olarak gösterildi. Bir nevi, amatör spor ruhu taşıyan tüm vatandaşlarımıza, evden çıkmayın, spor yapmayın denmiştir. Oysa halkımız, yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda, amatör sporların farklı branşları ile ilgilenerek, ülke gündeminin yoğunluğundan kurtulmak istiyor” dedi.

“Gençlerimizin Teröre Ve Uyuşturucu Batağına Sürüklenmelerine Sporla Engel Olabiliriz”

Amatör spor kulüplerinin, kendilerine verilen bütçe doğrultusunda, sporla uğraşmak isteyen vatandaşların talebini geri çevirerek, önce küçülme yoluna gittiğini sonra da kulübün kapatma zorunda kaldığına değinen Bayır, şunları kaydetti:

“Bugün burada Amatör Spor kulüplerine verilen desteği arttırma adına, Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Sualtı branşı ile birlikte, dalış gerçekleştirerek, amatör spor kulüplerimizin yaşadığı maddi sıkıntıları gündeme getirmek istiyoruz. Diliyorum ki, milletvekili arkadaşlarımız, amatör spor kulüplerinin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçle ilgili Meclis’te, gerekli çalışmaları yapacaktır. Böylelikle, gençlerimizin teröre ve uyuşturucu batağına sürüklenmelerine engel olabiliriz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Spor Ahlaktır’ ve ‘Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklısını Severim’ sözleri, toplumuzda bazı kesimlerce, unutulmaya yüz tutmuş değerleri ayağa kaldırmada yardımcı olacak ve yapılacak olumlu düzenleme ile daha sağlıklı bir nesil yetişmesinin önünün de açılması sağlanmış olacaktır.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.