Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Luiz Gustavo: Herkes Çok Motive Ve Konsantre

Brezilyalı orta saha oyuncusu Luiz Gustavo, sabah antrenmanın ardından Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Öncelikle kampı değerlendiren deneyimli oyuncu ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Luiz Gustavo'nun açıklamalarından önemli başlıklar;
 
“Kampın çok iyi geçtiğini düşünüyorum. Geçen seneki düzeltmemiz gereken her şeyi düzeltmek için çalışıyoruz. Yeni hocamızla, yeni bir felsefe, herkes çok konsantre; öğrenmek ve hocamızın isteklerini yapmak için. 
 
Buradaki 3. sezonum. Buraya ilk andan itibaren tek bir hedefle geldim, o da şampiyon olmak. Bu sezon da farklı olmayacak açıkçası benim için. Oyuncular olarak sorumluluklarımızın bilincinde olmamız gerekiyor. Daha iyi ve kolektif bir şekilde oynayan bir takım olmamız gerekiyor. Sorumluluklarını bilen bir takım olmamız gerekiyor. Çünkü her şeyden önce kulüp gelir.
 
Antrenörün hangi dili konuştuğundan ziyade onun istediklerini çok iyi anlamanız çok önemli. Kendisi zaten bütün oyuncularla İngilizce konuşuyor. Herkesin de çok iyi anladığını düşünüyorum. Dediğim gibi önemli olan aynı dili konuşmaktan ziyade onun ne istediklerini anlayabilmek. Hocamızın yeni bir sistemi var. Bütün antrenmanlarda bize bu oyun anlayışını göstermeye çalışıyor. Biz de onun bize oynatmak istediği sisteme inanıyoruz. Hepimiz çok istekli ve konsantreyiz. Önemli olan sahada bunun karşılığını verebilmek. Eğer bunu yapabilirsek başarılı olabileceğimize inanıyorum.

Saçımı daha önce oğlum için uzatmıştım, çünkü o saçını uzatmıştı; ben de onunla birlikte uzatmıştım. O saçını kestirmek isteyince ben de onunla birlikte saçımı kestirdim.
 
Tabi ki geçmiş hakkında konuşmak çok zordur. Bizim şu anda yapmamız gereken mevcut zamana odaklanmak. Ama geçen seneden düzeltmemiz gereken bir şey varsa o da kesinlikle şampiyonluğa oynayan bir takım için fazla gol yemiştik. Dolayısıyla bizim şu anda düzeltmemiz gereken konunun bu olduğunu düşünüyorum. Zaten bunu düzelttiğimizde fark yaratacaktır. Geçen seneyi tek bir maçla özetleyemem açıkçası aslında bir sürü maçın kırılma anı olabilecek anları vardı. Yeni antrenörümüz mutlaka geçen sezonu çok iyi analiz edecektir ki aynı hataları tekrar yapmayalım. 
 
Birlik olma konusunda fikrim şu ki geçen sene çok fazla değişiklik olmuştu. Çok fazla giden ve yeni gelen oyuncu vardı. Dolayısıyla istediğimiz seviyede kolektif ve birlik olmuş bir takım haline gelemedik maalesef. Tabi ki buraya gelen her futbolcu çok iyi insan elinden gelen en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu senede düzeltmek istediğimiz konulardan bir tanesi bu.
 
Taraftar konusuna gelecek olursak tabi ki futbolun güzelliği taraftarların bize yaşatmış olduğu duygular futbolu bu yüzden seviyorum. Muhakkak pozitif etkisi olacaktır. Tribünde taraftarların olması aslında bizi daha iyiye götüren bir baskı unsuru olacaktır. Taraftar pozitif anlamda dolayısıyla hiç şüphe yok ki taraftarla futbol çok daha güzel.
 
Ben mesleğimi yaparken her gün aslında meslekteki son günümmüş gibi bakıyorum işime. Ben işime gerçekten aşık bir insanım. Hem profesyonel olarak hem de insan olarak hayatta elde ettiğim her şeyi futbola borçluyum. Çevremde ki insanlara yardım edebiliyorsam, bunu futbola borçluyum. Dolayısıyla futbola aşktan ziyade bir minnettarlık duyuyorum. Dolaysıyla kendime çok iyi bakmaya çalışıyorum. Kaç yaşına kadar oynayabilirim emin değilim ama ben yapabildiğim kadar saha da oynayabildiğim kadar, son güne kadar mücadelemi verip futbol oynamak istiyorum.

Şimdiye kadar gerçekten sezon öncesi hazırlık dönemimiz çok iyi gidiyor herkes çok motive ve konsantre hepimiz sorumluluklarımızın bilincindeyiz herkes yüzde yüzünde hazır olmak zorunda biz futbolcular olarak sorumluğumuzu biliyoruz şampiyon olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz ama bunu sahada göstermemiz gerekiyor çok çalışmamız gerekiyor fedakarlık yapmamız gerekiyor.  Birbirimiz için eğer biz gerçekten bir takım olabilirsek birlikte hareket edebilirsek şampiyon olabileceğimize inanıyorum.

(Brezilya- Arjantin ve İngiltere-İtalya) İki tane çok büyük maç izledik. Derbi diye nitelendirebileceğimiz çok büyük milli takımların maçlarıydı. Futbolu seven herkesin beklediği maçlardı. Bizler de futbolcular bu tarz maçları izlerken büyük futbolcuları izleyip hala öğrenme imkanına sahibiz. O seviyelere erişmek için hayal kurabiliriz. Futbolcular için de izlemesi çok keyifli maçlar.”

İlk 11 oyuncusu iken geçen sezonun son dönemlerinde maçlara yedek kulübesinden dahil olmasıyla ilgili deneyimli oyuncu “Kendimi şöyle tanımlıyorum, ne kadar çok zorlukla karşılaşırsam kendim için o kadar iyidir. Çünkü hayatta öğrenmek için zaman zaman alışık olduğunuz zamanlardan farklı zamanlardan geçmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda benim için farklı olmadı. O zaman da karara saygı duydum ve çalışmayı hiçbir zaman bırakmadım. Her zaman konsantre ve elimden gelenin en iyisini yaparak çalışmaya devam ettim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.