Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti tsk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ankara suriye

Süper Lig'in En Değerlisi Uğurcan Çakır

Türkiye'nin en değerli futbolcusu 19,1 milyon euroluk değeriyle Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır. 25 yaşındaki kalecinin ardından ikinci sırada 15,9 milyon euroluk değeriyle Beşiktaş'ın Bosna Hersekli yıldızı Miralem Pjanic yer alırken, üçüncü sırada 15,8 milyon euroluk değeriyle Fenerbahçe'nin kalecisi Altay Bayındır var. En değerli ilk 10 oyuncu arasında Fenerbahçe'den dört, Beşiktaş'tan üç, Trabzonspor'dan iki, Galatasaray'dan ise bir futbolcu yer aldı.

 

Avrupa'nın tüm liglerinde olduğu gibi Süper Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Şampiyonluk için kıyasıya bir rekabet varken, KPMG Football Benchmark ekibi de Süper Lig'in en değerli 10 futbolcusunu araştırdı. KPMG Football Benchmark ekibinin araştırmasına göre; Türkiye'nin değerli futbolcusu Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır… 19 milyon 100 bin euroluk piyasa değeri olan 25 yaşındaki kaleciyi 15 milyon 900 bin euroluk değeriyle Beşiktaş'ın Bosnalı yıldızı Miralem Pjanic takip ediyor. Üçüncü sırada ise 15 milyon 800 bin euroluk değeriyle Fenerbahçe'nin kalecisi Altay Bayındır yer alıyor. 

Mesut Özil listede yok

Dördüncü sırada 13 milyon 400 bin euroluk değeriyle Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci, beşinci sırada ise 13 milyon euroluk piyasa değeriyle Galatasaray'ın Brezilyalı stoperi Marcao var. En değerli ilk 10 oyuncu arasında Fenerbahçe'den dört, Beşiktaş'tan üç, Trabzonspor'dan iki, Galatasaray'dan ise bir futbolcu yer aldı. Ayrıca listedeki 10 futbolcunun beşi (Uğurcan Çakır, Altay Bayındır, İrfan Can Kahveci, Abdülkadir Ömür, Ersin Destanoğlu) Türkiye doğumluyken, Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Mesut Özil listede yer almadı. 

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Oytun Önder, “Avrupa’nın birçok liginde en değerli futbolcular genellikle hücum oyuncuları oluyor. Ancak Türkiye’nin en değerlisi bir kaleci. Hatta ilk 10 arasında üç yerli kaleci bulunuyor. Uğurcan Çakır da son dönemdeki performansıyla Avrupa’nın birçok takımının radarında. Bu listede zirvede olması Uğurcan Çakır’ın potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor” dedi.

İşte Türkiye'nin en değerli 10 futbolcusu:

OYUNCU

TAKIMI

DEĞER (€)

Uğurcan Çakır

Trabzonspor

19,1 milyon

Miralem Pjanic

Beşiktaş

15,9 milyon

Altay Bayındur

Fenerbahçe

15,8 milyon

İrfan Can Kahveci

Fenerbahçe

13,4 milyon

Marcao

Galatasaray

13 milyon

Attila Szalai

Fenerbahçe

11,5 milyon

Michy Batshuayi

Beşiktaş

11 milyon

Mergim Berisha

Fenerbahçe

10,2 milyon

Abdülkadir Ömür

Trabzonspor

10,2 milyon

Ersin Destanoğlu

Beşiktaş

10,1 milyon

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.