Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

1 Mart 2016 Salı Gündemi

1- Cumhurbaşkan Erdoğan, Gana'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Duytefı, Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama tarafından resmi törenle karşılanacak, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmalar imzalanacak, iki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, Gana Parlamento Başkanı Edward Adjaho'yu ziyaret edecek, Genel Kurula hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana Devlet Başkanı Mahama tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine iştirak edecek, iki lider Mahama İş Forumu'na katılacak.

Nkrumah Anıt Mezarı'nı ziyaret edecek Erdoğan, Mahama ile Kotoka Uluslararası Havalimanı 3. Terminali inşaatının temel atma törenine iştirak edecek.

(Akra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Davutoğlu, Meclis çalışmalarına katılacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'ni ziyaret edecek.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA - YÜRÜTME - SİYASET

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kırgızistan Tarım Bakanı Turdunazir Bekboev'i makamında kabul edecek, "Siverek'ten Yansımalar" isimli fotoğraf sergisine katılacak.

(Ankara/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Silopi ilçesinde kadın buluşmasına katılacak.

(Şırnak/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Genel Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kurumlar ile Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Mürşid'i Muhammed Bediii ile 37 İhvan üyesinin yargılandığı davanın duruşması takip edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, "Girişimcilik İstatistikleri 2014" haber bültenini yayımlayacak.

GÜNCEL

1- Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı"na katılacak

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehirr'i konuk edecek.

(Rize/20.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 turu rövanş maçında Galatasaray Odeabank ile Pınar Karşıyaka ile karşılaşacak

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.