Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

15 Temmuz Darbe Girişiminin "En"leri Seçildi

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz akşamı kalkıştığı darbe girişiminin sonuçsuz kalmasında etkin payı olan siyasi liderinden yöneticisine, tv kanalından gazetesine kadar demokrasinin “en” leri yapılan kamuoyu yoklaması ile seçildi.

Siyasi haber portalı siyasetinsesi.net’in İstanbul, Ankara ve İzmir’de Türklerin Anadolu’da hakimiyetini sağladığı tarihe atıfla 1071 kişiyle yüz yüze yaptığı kamuoyu araştırmasında, darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz akşamı ve devam eden süreçte demokratik hayatın güçlenmesine katkı sunan kurum, kuruluş ve şahıslar seçildi.

Ankette sadece toplu seçenek olarak bir soruya yanıt aranırken yine bireysel ve kurumsal olarak da süreci en iyi yöneten tek tek şahıs ve kurumlar vatandaşlara soruldu.

 DEVLETİN ZİRVESİNDEKİ UYUMA TEK ŞERH DÜŞÜLDÜ

Ankette vatandaşa yöneltilen “Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın devletin ve milletin bekası için üzerlerine düşen görevi layıkıyla yaptığına inanıyor musunuz” sorusuna katılımcıların tamamına yakını HDP’yi dışarıda tutarak “Evet katılıyoruz” yanıtını verdi.

Siyasi bütünlüğe tam not verenlerin oranı yüzde 93 olarak gerçekleşti.

Vatandaşa süreci iyi yöneten siyasi liderler, medya organları, STK’lar ve kurum yöneticileri de soruldu. İşte vatandaşların seçtiği 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi ve sonrasındaki süreçte demokrasi yanlısı tavır ve davranış sergileyen kurum, kuruluş ve kişilerin listesi ise şöyle:

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN LİDER:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (Yüzde 90 oyla seçildi)

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN SİYASİ PARTİ LİDERİ:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (Yüzde 62 oyla seçildi)

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN SİYASETÇİ:
TBMM Başkanı İsmail Kahraman (yüzde 40 oyla seçildi)

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN MİLLETVEKİLLERİ:
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar
CHP Manisa Milletvekili Grupbaşkanvekili Özgür Özel
MHP Manisa Milletvekili Grupbaşkanvekili Erkan Akçay

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş (Yüzde 43 oyla seçildi)

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN BELEDİYE BAŞKANI:
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk (Yüzde 57 oyla seçildi)

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN TELEVİZYON KANALI:
CNN Türk (Yüzde 67 oyla seçildi)

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN GAZETE:
Sabah Gazetesi (Yüzde 42)
Hürriyet (Yüzde 42)

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ:
Memur-Sen (Yüzde 72 oyla seçildi)

SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN KURULUŞ:
TÜSİAD (Yüzde 87)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.