Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

17 Şubat 2016 Çarşamba Gündemi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İkinci Mülki Amirler Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/13.00)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/13.30)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ensar Vakfı Kırıkkale Şubesince düzenlenen programa katılacak.

(Kırıkkale/10.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO Yönetim Kurulu ve Antalya Yüksek İstişare Konseyi toplantılarına iştirak edecek.

(Antalya/10.30/13.00)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Slovakya Avrupa İşleri Bakanlığı Devlet Sekreteri İvan Korcok ve Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Manfred Weber ile görüşecek.

(Ankara/09.00/10.00)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vilayetler Evi'nde, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı'na katılacak.

- Işık, Kurul kararlarını basın toplantısıyla açıklayacak.

(Ankara/11.00/17.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Çalışma Hayatında Güvenceli Esneklik" konferansına iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan'da mevkidaşı Mikheil Janelidze ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı yapacak, Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ve Başbakan Giorgi Kvirikashvili tarafından kabul edilecek.

(Tiflis)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yemen Cumhuriyeti Halk Sağlığı ve Nüfus Bakanı Nasser Mohsen Nasser ile Sağlık Bakanlığı Makamında ikili görüşme gerçekleştirecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/15.30)

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ulusal Ulaştırma Ana Planı Hazırlama Projesi'ne ilişkin toplantıya katılacak.

(Ankara/10.30) 

9- TBMM'den

- Genel Kurulda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçesi ile Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri görüşülecek.

(TBMM/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ


1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) 

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat'ta terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde başlaması planlanan; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan’ın da katılacağı "Kuzey Yıldırımı" askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad) 



EKONOMİ

1- TÜİK, geçen yılın son çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rescate Hotel’de, Güneydoğu illerinde görev yapan imam-hatip ve müezzinlerle bir araya gelecek.

(Van/10.00)

 

SPOR


1- Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın erteleme maçında Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu'nu Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk edecek.

(İstanbul/19.30)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Roma-Real Madrid ve Gent-Wolfsburg karşılaşmaları oynanacak.

(Roma/Gent/21.45)

3- Galatasaray-Lazio maçına doğru

- Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lazio ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray, Lazio maçı hazırlıklarını tamamlayacak.

- Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı yapacak.

- Lazio, son antrenmanını Türk Telekom Arena'da gerçekleştirecek.

(İstanbul/16.30/17.00/18.30/19.00)

4- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turunda Halkbank-DHL Modena ve PGE Skra Belchatow-Ziraat Bankası maçları oynanacak.

(Ankara/17.30/Lodz/19.00)

5- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası son 16 turunda Türk Telekom-Enisey ve Varese-Royal Halı Gaziantep maçları yapılacak.

(Ankara/18.45/Varese/21.30)

6- Basketbolda Erkekler Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe-Demir İnşaat Büyükçekmece ve Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes karşılaşmaları oynanacak.

(Bursa/17.00/20.00)

7- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup 18. hafta erteleme maçında Bucaspor ile Amed Sportif Faaliyetler karşı karşıya gelecek.

(İzmir/13.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.