Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

235 'Sosyal' Terörist Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 235 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, internet adresinden son bir hafta içerisinde ülke genelinde yürütülen operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık ayrıca twitter adresinden de sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen kişilere ilişkin bilgi verdi.

Bakanlığın açıklamasına göre bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında son bir hafta içerisinde (05-12 Aralık 2016) Jandarma Özel Harekat, (JÖH) Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 267 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda, 11’i ölü, 2’si yaralı, 2’si sağ olmak üzere toplam 15 terörist etkisiz hale getirildi. 

Örgüte yardım ve yataklık yapan 355 kişinin yakalanarak gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, terörün finansmanının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonları hakkında da bilgi verildi. 

Açıklamada ayrıca 56 DEAŞ mensubunun gözaltına alındığı, bunlardan 21’İnin ise tutuklandığı ifade edildi. Twitter adresinden de sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen kişilere ilişkin bilgi de veren İçişleri Bakanlığı, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 235 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.