Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

27 Ocak 2016 Çarşamba Gündemi

1- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Holokost Kurbanlarını Anma Uluslararası Günü dolayısıyla düzenlenecek programda konuşacak, resmi temaslarda bulunmak üzere İtalya'ya hareket edecek.

(Ankara/10.45/İstanbul/16.20)

2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ile ayrı ayrı görüşecek, AP Sosyalist Grup toplantısında konuşma yapacak.

(Brüksel)

3- CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, görevi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den devralacak.

(Ankara/10.30)

4- TBMM'den.

Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesi görüşecek.

Adalet Komisyonu'nda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı ele alınacak.

(TBMM/14.00/10.00/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Sünni Irak vatandaşlarının bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılan işsizlerin protestoları takip ediliyor.

(Tunus)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2014 yılı maden işletmeleri su, atıksu ve atık ile geçen yılın kasım ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıracak.

(Ankara/11.15)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda son haftaya 6 maçla devam edilecek.

Tuzlaspor-Giresunspor, 1461 Trabzon-Kardemir Karabükspor, Bandırmaspor-Şanlıurfaspor, Aydınspor 1923-Bucaspor, Gaziantepspor-Trabzonspor, Antalyaspor-Fenerbahçe maçları oynanacak.

(İstanbul/Trabzon/12.00/Balıkesir/13.00/Aydın/14.00/Gaziantep/19.00/Antalya/20.45)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Banvit-Ratiopharm, Szolnoki Olaj-Galatasaray Odeabank, Grissin Bon-Trabzonspor Medical Park ve Dolomoti Energia-Pınar Karşıyakamaçları yapılacak.

(Balıkesir/Tiszaligeti/19.00/Regio Emilia/Trento/21.30)

3- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Türk Telekom-Boras Basket ve Fraport Sklyliners-Royal Halı Gaziantep maçları oynanacak.

Ankara/18.45/Frankfurt/21.00)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Abdullah Gül Üniversitesi-Nadezhda, Fenerbahçe-Parfumeras Avenida ve Galatasaray-Szonloki Olaj karşılaşmaları yapılacak.

(Kayseri/18.00/İstanbul/20.00/20.00)

5- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe-Dresdner, Pami Casalmaggiore-Eczacıbaşı VitrA ve Igor Gorgonzola-VakfıBank maçları oynanacak.

(İstanbul/19.00/Cremona/Novora/21.30)

6- Voleybol Kadınlar CEV Kupası'nda Galatasaray, deplasmanda İsviçre'nin Volley Köniz takımıyla karşılaşacak.

(Bern/20.30)

7- Voleybol Erkekler Challenge Kupası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Portekiz'in Benfica takımına konuk olacak.

(Lizbon/22.30)

8- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası'nda İmperial Hastanesi İdmanocağı, İsviçre'nin Franches Montagnes ekibini ağırlayacak.

(Trabzon/18.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.