471 Mülki İdare Amirinin Görev Yeri Değiştirildi

Cumhurbaşkanı kararıyla 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.

Cumhurbaşkanlığı atama kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların bulunduğu 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 471 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği kaydedildi. Açıklamaya göre, Bakanlık merkezinde görevli 8 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 8 kaymakam ve 1 vali yardımcısı bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi.

Vali Yardımcısı Sayısı Azaltıldı

Merkezde görev yapan 11 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı. Vali yardımcıları, kaymakamlıklara atanarak vali yardımcılığı sayısında azaltılmaya gidildi. Bu bağlamda 610 olan vali yardımcısı sayısı iki yıllık süreç içerisinde 314’e indirildi.

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine Tecrübeli ve Başarılı Kaymakam Atamaları"

Bakanlık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ilçelere ise “tecrübeli ve başarılı” kaymakamların atamalarının planlandığını ifade ederek, yapılan atamalarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tüm ilçelere kaymakam ataması yapıldığını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kayyum olarak çalışan ve görev süresi biten kaymakamların başka il ve ilçelere atamalarının yapıldığının belirtildiği açıklamada, Doğubayazıt Kaymakamının Antalya Kaş İlçesine, Kızıltepe Kaymakamının İstanbul Arnavutköy İlçesine, Nusaybin Kaymakamının Antalya Finike ilçesine, Malazgirt Kaymakamının Yalova Çınarcık İlçesine atanmaları örnek verildi.

"Büyükşehir İlçelerine Kadın Kaymakam Atama Prensibimize Devam Edildi"

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İstanbul’da 12, İzmir’de 10, Ankara’da 3 ilçenin kaymakamı değiştirildi. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehir ilçelerine ve stratejik durumu bulunan ilçelere daha genç kaymakamlar atandığını kaydeden Bakanlık, "Büyükşehir ilçelerine kadın kaymakam atama prensibimize devam edilmiştir. Merkezde görev yapan mülki idare amirleri kaymakamlık ve vali yardımcılıklarına atanarak taşra güçlendirilmiştir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.