Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

50 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, yurt genelinde yürütülen operasyonlarda, 29’u ölü, 11’i teslim, 10’u sağ olmak üzere toplam 50 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Son bir hafta içinde 262 operasyon gerçekleştiren güvenlik güçleri, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık iddiası ile 435 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, 18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ve 5 Polis Memurunun şehit olduğu, 217 kişinin yaralandığı eylemin şüphelisi olan Mehmet Çamik ve Barzani Ferzende Yüksel de bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı internet sayfasında son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 262 operasyon gerçekleştirildi, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 435 kişi gözaltına alındı. Yabancı teröristlerle mücadele çerçevesinde ise
DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 65 kişi, FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 973 kişi, sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 28 kişi gözaltına alındı.
Yurt genelinde yürütülen bu operasyonlarda, 29’u ölü, 11’i teslim, 10’u sağ olmak üzere toplam 50 terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır’ın Hani ilçesinde gözaltına alınanlar arasında, 18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ve 5 Polis Memurunun şehit olduğu, 217 kişinin yaralandığı eylemin şüphelisi olan Mehmet Çamik ve Barzani Ferzende Yüksel isimli terör örgütü mensupları da bulunuyor.

1,5 TON PATLAYICI YAPIMINDA KULLANILAN MADDE, 157 EL BOMBASI YAKALANDI
Açıklamaya göre, son bir hafta içinde yürütülen operasyonlar sonucunda teröristler tarafından kullanılan, 11 ilde  (Ağrı 2, Mardin 3, Bingöl 3, Diyarbakır 12, Şırnak 10, Siirt 3, Tunceli 5, Hakkari 2, Iğdır 1, Muş 1, Hatay 1)  43 sığınak kullanılamaz hale getirildi. Tuzaklanan 25 el yapımı patlayıcı/mayının imha edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, 1,5 ton patlayıcı yapımında kullanılan madde (2 kilogramı plastik patlayıcı), 157 el bombası, 58’i ağır ve uzun namlulu (2 Havan, 1 Biksi, 1 Kanas, 2 M16, 49 Kalaşnikov, 1 Roketatar, 2 Bombaatar ) olmak üzere toplam 75 adet çeşitli çaplarda silah ele geçirildiği ifade edildi.

22 MİLYONLUK UYUŞTURUCU OPERASYONU
Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik 81 ilde gerçekleştirilen 554 operasyonda, piyasa değeri 22 milyon 65 bin 802 TL olan, 1 ton 564 kilogram Esrar, 331 kilogram Eroin, 1 kilogram Kokain, 10 kilogram Metamfetamin,  4 kilogram Afyon Sakızı, 1 kilogram Sentetik Kannabinoid Maddesi, 6 bin 50 kök Kenevir, 40 bin 12 adet Uyuşturucu Hap ele geçirildi.
Açıklamada ayrıca piyasa değeri 3 milyon 984 bin 56 TL olan, 554 bin 768 adet Kaçak Sigara, 21 bin 887 litre Akaryakıt ele geçirildiği bilgisine yer verildi. Bu operasyonlar kapsamında ise 812 kişi gözaltına alındı.

4 BİN 896 OKUL VE ÇEVRESİNDE DENETİM UYGULAMASI
Açıklamada, 81 ilde 2 bin 403 ekipten oluşan 7 bin 378 personelin katılımıyla vatandaşların huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların madde bağımlılığı başta olmak üzere her türlü zararlı alışkanlıklardan korunmaları, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim ve öğretimlerini yapabilmeleri amacıyla 4 bin 896 okul ve çevresinde (okul servis araçları, kahvehane, internet kafe, oyun salonu, parklar vb.) “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” yapıldığı belirtildi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE
Düzensiz göçle mücadele kapsamında da 2 bin 465 düzensiz göçmen yakalandı. Açıklamada, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 47 organizatörün yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.