Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

58 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, yurt genelinde yürütülen operasyonlarda, 45 ölü, 10 sağ, 3’ü teslim olmak üzere toplam 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca bin 366 operasyon yapıldı. Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 945 terör (PKK/KCK 206, aşırı sol 10, DEAŞ 63, FETÖ/PDY 666), bin 213’ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından, 115’i düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 5 bin 273 kişi gözaltına alındı.

Yurt genelinde yürütülen bu operasyonlarda, son 1 haftada yurt içinde terörden arananlar listesi kırmızı kategoride bulunan Delal Şirin Amed (K) Hülya Eroğlu, turuncu kategoride bulunan Aze Malazgirt (K) Aslı Özkaya ve Piro (K) Mehmet Salih Güvercin, gri kategoride bulunan Serdar Amed (K) Mehmet Kaçan ve Rüstem Cilo (K) Şahin Şahin ile sözde orta saha sorumlusu Doğan Dideri (K) Abdüsselam Aslan isimli teröristlerin de olduğu, 45 ölü, 10 sağ, 3’ü teslim olmak üzere toplam 58 terörist etkisiz hale getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.