Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs Covid19 Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar terörist rusya chp enflasyon bugünün gündemi AİLE gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

80 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

 İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 80 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde terör örgütleriyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca bin 476 operasyon gerçekleştirildi, terör örgütlerine yardım ve yataklık iddiası ile 974 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 48 kişi DEAŞ terör örgütü, 674 kişi FETÖ/PDY terör örgütü, 238 kişi PKK/KCK ve 14 sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirtildi. Operasyonlarda ayrıca 3 bin 350’si Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından, 135’i Düzensiz Göçle Mücadele Kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 459 kişi de gözaltına alındı.

4 TON GIDA MALZEMESİ İMHA EDİLDİ

Yurt genelinde yürütülen bu operasyonlarda, son bir haftada yurt içinde 68’u ölü, 6’ü sağ, 6’i teslim olmak üzere 80 terörist etkisiz hale getirildi. Yürütülen operasyonlar sonucunda, 5 ilde 47 sığınak, kullanılamaz hale getirildi. Bu sığınak ve mağaralarda teröristlerin kış hazırlığı olan yaklaşık 4 ton gıda maddesi imha edildi.

Operasyonlarda ayrıca 23’sı ağır ve uzun namlulu toplam 637 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 16 el bombası, bin 572 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi. Ayrıca 18 el yapımı patlayıcı, mayın imha edildi.

 UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik 77 ilde gerçekleştirilen 2 bin 508 operasyonda piyasa değeri 17 milyon 490 bin 530 TL olan, bin 263 kilogram esrar, 237 kilogram eroin, 2.67 kilogram Sentetik kannabinoid (Bonzai), 1 kilogram afyon sakızı, 3 kilogram metamfetamin, 1.61 kokain, 24 bin 254 uyuşturucu hap, 9 bin 612 adet Kenevir Bitkisi ele geçirildi.

Ayrıca piyasa değeri 5 milyon 865 bin 93 TL olan, 798 bin 979 adet Kaçak Sigara, 57 bin 4308 litre akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 350 kişi gözaltına alındı.

Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında ise 37 ilde 360 şüpheli gözaltına alındı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren bin 308 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı ve tespit edilen 169 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

ASAYİŞ UYGULAMALARI

Yurt genelinde 2 Kasım 2017 Perşembe günü 11 bin 446 personelin katılımıyla üniversitede eğitim gören öğrenciler üzerinde kötü emelleri bulunan ve terör bağlantılı art niyetli kişilerin bertaraf edilmesi, çocukların eğitimleri dışında sosyal hayatlarını geçirdikleri yerlerin güvenli bir ortam haline getirilmesi, ayrıca kız öğrencileri okul ve yurtlarına geliş ve gidişlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşamaması amacıyla, üniversite kampüsleri dışında faaliyet gösteren umuma açık yerler ve bu alanların gidiş geliş istikametlerinde, gerekli güvenlik önlemleri alınarak, üniversitelerin çevrelerinde bulunan, şüpheli ve aranan şahıslar ile suç unsuru niteliğindeki ateşli silah, kesici delici alet, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ele geçirilmesi amacı ile “Türkiye Güvenli Eğitim Uygulaması” yapıldı.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

943’ü denizlerde olmak üzere 3 bin 670 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 135 organizatör de yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.