Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener A Milli Kadın Voleybol Takımı Akşener ABD Başkanı Donald Trump İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediyesi Hakkari

Adalet Bakanı Bozdağ : Merkel'i Kutluyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanı'mıza küfreden Alman'a yargı yolunu açan Almanya Başbakanı Sayın Merkel'i, küfürbazı değil hukuka sahip çıktığı için kutluyorum” dedi.

Bakan Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaşımlar yaptı. Türk Ceza Kanunu’nun 299'uncu maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun, 90 yıldan fazla süredir Türkiye’deki hukuk sisteminde mevcut olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Bugüne kadar bir siyasetçinin, hukukçunun, mahkemenin, hakimin veya savcının TCK.299'un Anayasaya aykırılığı iddiasını hatırlamıyorum. Birden bire iki ayrı hakim, bazı siyasetçiler,hukukçular,90 yıldır düşünülmeyeni düşündüler ve 299'un Anayasaya aykırılığını ileri sürdüler” ifadesini kullandı.

“UMARIM TÜRKİYE'DE HAKARETİ ELEŞTİRİ SAYANLAR UTANIR DA BUNDAN VAZGEÇERLER”-

Cumhurbaşkanına ve Devlet Başkan’ına hakaretin Avrupa Konseyi ülkelerinin çoğunda suç olarak tanımlandığını ve cezai yaptırıma tabi olduğunu belirten AK Partili Bozdağ, “Cumhurbaşkanı'mıza küfreden Alman'a yargı yolunu açan Almanya Başbakanı Sayın Merkel'i, küfürbaz yerine hukuka sahip çıktığı için kutluyorum. Umarım, Türkiye'de de Türkiye Cumhurbaşkanı'na sinkaflı küfürü,hakareti eleştiri sayanlar, utanır da bundan vazgeçerler,hukuka sahip çıkarlar” ifadesini kullandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.