Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Afrin Şehidi Özalkan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karalı ve azimliyiz. Bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın üçüncü gününde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Astsubay Özalkan’ın cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda siyasi katıldı.

Cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özalkan, Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Rabbimiz; ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz’ diyor. Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor, biz onun şehadetine şahidiz, o da bizim şu andaki saf tutuşumuza şahit” dedi.

“Kazanacağız, İnancımız Tam”

Harekata ilişkin ise Erdoğan, “Mehmetlerimiz bu karda, kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyor, teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan operasyon değildir. Bu operasyon, tamamıyla PYD, YPG, PKK gibi terör örgütlerine yönelik, DEAŞ gibi bir terör örgütüne yönelik operasyondur. Bu operasyonu Allah’ın izniyle milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız, inancımız tam” dedi.

Erdoğan, “Kararlıyız, azimliyiz. Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış, buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar bu milletindir ve bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız” diye konuştu.

Şehit Astsubay Özalkan’ın, şehit olması durumunda devletin vereceği para ile Telafer’deki Türkmen çocuklar için okul yapılmasına yönelik vasiyetini anımsatan Erdoğan, “Evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz, en güzeliyle hallederiz” dedi. Özalkan için Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, şehitlerin makamının Peygamberin en yakınındaki makam olduğunu söyleyerek, “Rabbim bizleri de inşallah şehitlerimizle haşır eylesin” diye konuştu.

Şehit Özalkan’ın naaşı, Ayaş’ın Bayat köyünde defnedilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.