Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Altındağ'da Suriyeli Ailelere Saldıranların 38'i Ağır Sabıkalı Çıktı

Ankara Altındağ Battalgazi semtinde bazı politikacıların kışkırtmasıyla Suriyeli ailelere saldıran, çocukların yaralanmasına neden olan güruhtan 76 kişi yakalandı. Yakalananlardan 38 kişinin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma ticaretini yapma ve benzer diğer suçlardan sabıkası bulunduğu ortaya çıktı.



Ankara Siteler'e komşu Battalgazi mahallesinde bir parkta, henüz kimin başlattığı netleşmeyen olaylar sonrasını takip eden gecede bazı kişiler Suriyeli ailelerin oturdukları evlere saldırmış, aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar yaralanmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü bu sabah şu açıklamayı yaptı:

"Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar (zarar verme) olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır.

Yakalanan şahısların 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb. diğer suçlardan kaydı bulunmaktadır.

Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardımcı olması önemle duyrulur."

Ankara Emniyet Müdürlüğü ayrıca Battalgazi mahallesi olaylarının görüntüleri olduğu iddia edilen ve sosyal medya teröristlerinin paylaştığı görüntülerin de başka bir ülkede yaşanan olaylara ait olduğunu belirten bir başka açıklama daha yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.