Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Bakan Çelik'ten AB'ye Sert Tepki

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “AB’nin bir darbe girişiminin karşısında, aday bir ülkeyle dayanışma göstermemesi utanç vericidir”  açıklamasında bulundu.

Bakan Çelik, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Almanya’nın Köln kentinde bugün düzenlenen mitingin katılımcılarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı video bağlantısıyla seslenmesinin mahkemece önlenmesini eleştirdi. 

Çelik, Twitter üzerinden İngilizce olarak yaptığı paylaşımında, Alman mahkemesinin kararını “ifade özgürlüğü ve demokrasi konusunda tam bir geri kayma” olarak niteleyerek, “AB’nin bir darbe girişimin karşısında demokrasiyi savunmaması ve aday bir ülkeyle dayanışma göstermemesi utanç vericidir”  ifadelerini kullandı.

Çelik, “AB, demokrasiye karşı en ciddi saldırının karşısında şimdi değilse ne zaman harekete geçecek? Alman Mahkemenin Türk Cumhurbaşkanının bir mitingde seslenmesini doğrudan yasaklama kararı, tamamen demokratik değerlere aykırıdır. Mahkemenin kararı ayrıca ifade özgürlüğü ve toplanma hakkına da aykırı” değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
AB BAKANIömer çelik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.