Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Bakanlık, “Makul Şüphe” İsimli Kitabı Muzır Yayın İlan Etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında incelemeye aldığı "Makul Şüphe" isimli kitabın içerisinde yer alan edebe aykırı, yakışıksız ifadeler ile Türk toplumunun aile yapısına uygun olmayan çarpık ilişkilerin anlatıldığı ifadelerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatları ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verdi.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, orijinal adı “Reasonable Doubt” olan ve Whitney Gracia Williams tarafından yazılan, 2020 yılında ilk baskısı yapılan “Makul Şüphe” isimli kitap hakkında Bakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulunca değerlendirilme yapılması istenildi.

 

Kurul tarafından kitap ile ilgili yapılan incelemede, kitabın tamamında edebe aykırı, yakışıksız ifadeler olduğu, Türk toplumunun aile yapısına uygun olmayan çarpık ilişkilerin anlatıldığı ifadeler bulunduğu görüldü. Buna göre, “Makul Şüphe” kitabının 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verildi.

 

Bakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından bugüne kadar 14.013 süreli yayın ile 27 kitap değerlendirildi ve 20 kitap hakkında küçükler için zararlı olduğu yönünde karar verildi. Ayrıca müstehcenlik suçu ile ilgili 5.058 adet adli bilirkişi raporu hazırlandı ve adli makamlara gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.